Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nadaná studentka (†20) zemřela na soutěži jedlíků: Zaskočil jí hotdog!

Autor: rc - 
23. října 2021
07:06

Tragicky dopadla charitativní akce pořádaná univerzitou v Massachusetts. Studentka Madelyn „Madie“ Nicponová (†20) se zúčastnila soutěže jedlíků, během níž se začala dusit a musela být převezena do nemocnice. Upadla do bezvědomí a zemřela.

Madelyn „Madie“ Nicponová byla hvězdou střední školy Suffern ve státě New York. Jakmile na střední nastoupila, začala dělat hned tři sporty a ve dvou z nich se stala školní hvězdou. Zamilovala se však do lacrossu, v němž pokračovala i na Tuftsově univerzitě v Massachusetts, kde plánovala studovat medicínu.

Vynikající studentka se na střední zapojovala do různých aktivit, v čemž nepolevila ani na vysoké škole. Proto, když se na univerzitě pořádala charitativní akce, nemohla tam chybět. Rozhodla se i aktivně zapojit, a tak se přihlásila do soutěže jedlíků. Zúčastnění soutěžili o to, kdo sní nejvíc hotdogů. Maddie, jíž hráčky z týmu přezdívaly Scooter, se podle informací serveru New York Post začala dusit a musela být převezena do nemocnice v Bostonu. O den později upadla do bezvědomí. Lékaři jí už nedokázali pomoci.

Smrt studentky, která měla spoustu plánů, zaskočila spoluhráče, spolužáky a blízké. Až šest tisíc studentů se sešlo na univerzitním kampusu, aby uctili památku Madie. „Scooter byla opravdová kamarádka a spoluhráčka,“ napsal tým na sociální síti instagram s tím, že si vážila přátelství v týmu.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

y1xcvbnm ( 23. října 2021 09:52 )

kdyby byla nadaná tak by v hlavě něco měla a nězúčastnila by se takovýhc kravin a mohle by klidně dál žít, nijak jí nelituji , zvlášť když byla tak " nadaná"

doktormediciny ( 23. října 2021 09:48 )

Popisuje se, ze takhle zemre za rok vic americanu, vetsinou maji v sobe whisky.Jedsiny pomoc je Heimlichova resuscitace..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání