Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladá žena skákala na lanech ze střechy hotelu v Kazachstánu: Dopadla na chodník a zemřela

Autor: yks - 
14. října 2021
13:38

Velké neštěstí se stalo v neděli ve třetím největším kazašském městě Karaganda. Mladá žena tam chtěla vyzkoušet oblíbenou místní atrakci, skok ze střechy místního hotelu. Lana však byla přespříliš dlouhá a ona dole narazila do betonové konstrukce. Navzdory úsilí zdravotníků nepřežila.

Oblíbená extrémní zábava, populární zejména mezi vyznavači adrenalinové zábavy se stala osudnou mladé ženě v Kazachstánu. V neděli se rozhodla využít nabídky místní firmy a skočit na pružném úvazu ze střechy hotelu.

Jak informoval portál mezinárodní kazašské tiskové agentury Kazinform, skok z výšky 25 metrů bohužel neproběhl tak, jak si všichni přáli. Žena se totiž zhoupla a poté narazila do betonové konstrukce. Utrpěla velmi těžká poranění, s nimiž byla v kritickém stavu transportována do nemocnice. 

„Pacient byl operován. Byla provedena kraniotomie a odstranění hematomu. I přes probíhající lékařská opatření pacient zemřel,“ informovaly kazašské úřady. Okolnosti neštěstí se vyšetřují pro porušení bezpečnostních norem ohrožující život nebo zdraví spotřebitelů. Provozovatelům atrakce hrozí až 8 let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání