Na dosud nedořešený případ upozornil server novinky.cz, podle kterého policie nejdřív označila za viníka nehody manžela Peterkové. Ta to tak nenechala a upozornila, že nebýt letícího plechu, nemusel její manžel prudce strhnout volant.

Nechtěli se případem zabývat

Plech vzlétl z přívěsného vozíku, který byl napojen na terenní Nissan. Kovový odpad byl na něm navršen bez ladu a skladu. Dlouhých pět let trvalo, než se Peterkové podařilo státní zastupitelovo vůbec přesvědčit, aby se případem zabývalo.

Případ si převzala krajská kriminálka. Vyšetřování dospělo do fáze, že za volantem Nissanu seděla mladá žena. Podle svědků události ale z místa řidiče vysedal muž. Zmíněná žena měla být pouze spolujezdkyní.

Nechtějí vypovídat

Oba podezřelí odmítli před soudem vypovídat s odůvodněním, že by svou výpovědi mohli uškodit osobě blízké. Peterková tak dosáhla zatím jediného vítězství, když krajský soudce Josef Teplý vyhlásil: „Není žádných pochybností o tom, že viníkem nehody je skutečně řidič vozidla Nissan.“ Soud ale nedokázal určit, kdo za volantem terénního auta skutečně seděl.

„Nejde přece o žádnou banalitu, zemřeli dva lidé. Bohužel jsem měla ze začátku pocit, že se toho chce policie a státní zastupitelství zbavit nejjednodušším způsobem tak, že hodí vinu na mého manžela, který už se nemohl bránit. A teď to má celé ztroskotat na tom, že nebyli schopni určit, kdo řídil?“ dodala smutně Peterková. Případem se nyní zabývá Ústavní soud.

VIDEO: V tomto místě také vyhasly dva lidské životy. Přerov nyní na nebezpečném místě staví bezpečnější přechod a snížil tam rychlost.

Fotogalerie
7 fotografií