Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch při táboření! Pod rodinou explodovala válečná munice, dva lidé zemřeli

Autor: rc - 
22. září 2021
05:20

Tragicky dopadlo táboření v ukrajinských lesích. Do hor tam vyjela dvanáctičlenná skupinka, jež se rozhodla utábořit v lese. Ovšem poté, co rozdělala oheň, ozval se výbuch. Podle televize JOJ se rodiny usídlily v místech, kudy vedla fronta během světových válek. Došlo k výbuchu munice, která tam z válečného období zůstala! Při explozi zemřeli dva lidé.

Do přírody se vypravilo deset dospělých s dvěma dětmi, aby si užili noc pod hvězdami v horách. Ve večerních hodinách se rozhodli, že se ohřejí u ohně. Romantické posezení však skončilo tragicky. Po rozdělání ohně se ozvala rána a na místo vyrazili záchranáři.

Podle informací TV JOJ, jež odkazuje na ukrajinská média, mělo dojít k explozi munice, která tam zůstala z období světových válek! Výbuch si měl vyžádat dva životy. Při explozi prý zemřeli dva muži, kterým bylo šestatřicet a devětadvacet let. Navíc byli čtyři lidé zraněni a v kritickém stavu je převezli do nemocnice.

„Neštěstí se odehrálo v oblasti, kudy procházela fronta v době první světové války, ale taktéž je to místo obranné Arpádovy linie v druhé světové válce. Je proto možné, že vybuchla stará munice,“ uvedl podle TV JOJ Volodymyr Černeckyj ze Státní služby pro mimořádné situace. Munice z období světových válek se nachází i na severovýchodě Slovenska. U města Medzilaborce se našlo až sedmadvacet dělostřeleckých min. Policie proto upozorňuje, že pakliže někdo munici najde, ať nález neprodleně ohlásí strážcům zákona.

Video  Rodiny s dětmi chtěly přenocovat v lesích v horách v Ukrajině. Poté, co rozdělaly oheň, ozval se výbuch. Zřejmě šlo o munici z období světových válek.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání