Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velký smutek v technických službách v Koryčanech: Uklízejí tam, kde zemřel kolega Marek (†46)

Aktualizováno -
19. září 2021
20:01
Autor: Slávka Červená, shp - 
19. září 2021
12:18

Byl obětavý a všechno dělal s úsměvem. Tak mluví kolegové a známí o dobrovolném hasiči Markovi V. (†46). Ten ve středu společně s Jaroslavem F. (†35) zemřel při výbuchu domu v Koryčanech na Kroměřížsku.

Po příjezdu k domu, kde unikal plyn, šel údajně Marek V. dovnitř první. Po explozi, která vzápětí následovala, zůstal pod sutinami. Neměl šanci přežít.

Byl to hrdina

V koryčanském odpadovém centru, kde pracoval, ho berou jako hrdinu. „Všechny nás to vzalo. Těžko se hledají slova. Byl to dobrý chlap,“ řekl Nedělnímu Blesku kolega dobrovolného hasiče Pavel M. (48). Markovi spolupracovníci vzpomínali přímo u místa středeční tragédie. Byli totiž vysláni odklidit nepořádek, který tam zbyl po odvozu sutin.

Další kolega Pavel V. byl při výbuchu vážně zraněn a nyní leží v nemocnici. „Není nám moc dobře u srdce. Jsou tu i dva kolegové-hasiči, kteří pomáhali po explozi. Pro ně je to obzvlášť těžké. Mají ještě vše před očima. Je to moc živé,“ dodal Pavel M.

Má popálený obličej

Při výbuchu plynu byli zraněni další dva dobrovolní hasiči. Jeden z nich je ve vážném stavu stále v nemocnici, druhý byl již propuštěn. „Má popálený obličej,“ řekla jeho babička FTV Prima. V neděli v poledně hasiči nejenom v Koryčanech, ale po celé republice uctili památku zesnulých minutou ticha.

Video  Výbuch plynu v Koryčanech zabil dva hasiče.  - HLAVNÍ ZPRÁVY na CNN Prima NEWS
Video se připravuje ...

Uživatel_5409095 ( 22. září 2021 20:01 )

Sasaje tu: Když už máte tyhle hrdinský komentáře, tak se pod ně aspoň podepište, ať spoluobčané vědí s kým mají tu čest. Pavel Fajman

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání