Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž (†33) zastřelil taxikářku (†26) a zaútočil na policejní stanici: V jeho autě našli podivný vzkaz

Autor: ran - 
7. září 2021
20:44

Muž jménem Imran Ali Rašíd (†33) v Texasu v neděli zastřelil řidičku taxislužby. Pak se vřítil na policejní stanici a chtěl dál zabíjet. Policie ho ale nemilosrdně zlikvidovala. V ukradeném autě vyšetřovatelé našli podivný vzkaz.

V texaském městě Garland si v neděli kolem deváté hodiny večer Rašíd mávl na auto taxislužby Lyft, které řídila mladá žena Isabella Lewisová (†26). Zabiják místo placení Isabellu zastřelil. Zřejmě šlo o náhodnou oběť, podle policie se vrah a zastřelená vůbec neznali, napsal The New York Post.

Chtěl zastřelit víc lidí

Rašíd po střelbě Isabellu vytáhl z auta a nechal ji ležet na silnici. Následně nasedl do Isabellina auta a odjel do města Plano. Tam šel rovnou na policejní stanici. Ne snad aby se udal - chtěl dál vraždit. Rovnou v hale začal střílet po civilních zaměstnancích, nikoho už ale naštěstí nezasáhl. Pár sekund nato podlehl třem střelám, které na něj vyslal jeden z přispěchavších policistů.

V Isabellině autě, které vrah nechal na parkovišti před policejní stanicí, vyšetřovatelé objevili podivný vzkaz. Podle Matthewa DeSarna z dallaské pobočky FBI vzkaz vede vyšetřovatele k podezření, že Rašída k činu inspirovala propaganda jisté nejmenované teroristické organizace. Přesné znění vzkazu úřady nezveřejnily.

FBI po něm už jednou šla

Podle policie pachatel neměl komplice a jednal na vlastní pěst. „V tomto okamžiku se nedomníváme, že mu někdo při činu pomáhal, zapojení dalších osob nepředpokládáme,“ dodal pro média DeSarno.

Ukázalo se ale, že FBI už jednou na Rašída měla spadeno. V hledáčku protiteroristické jednotky byl v letech 2010 až 2013. Agenti však tehdy usoudili, že Rašíd nepředstavuje hrozbu. Že se mýlili, se bohužel prokázalo tragickou nedělní událostí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání