Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zdravotně postiženou dívku přepadlo 10 mladíků. Když se jí zastala kamarádka, schytala to taky

Autor: rix - 
16. srpna 2021
20:54

Mladou ženu s těžkým zdravotním postižením napadla parta asi deseti mladíků v obci Horný Zemplín na Slovensku. Shodili ji na koleje takovým způsobem, že se nemohla ani postavit. Postižené dívce se snažila pomoct její kamarádka, která byla napadena také.

Dvě mladé ženy tvrdí, že je přepadla parta asi deseti mladíků. Ačkoli je jedna z dívek zdravotně postižená, ani to útočníky neodradilo. „Viděli, že jsem nemocná, ale i tak, jako kdyby na truc,“ sdělila deníku Noviny.sk přepadená Martina.

Podle výpovědi ji měli útočníci shodit na koleje, kde utrpěla zranění. Její kamarádka mezitím utíkala pro pomoc. „Přiběhla k nám dívka, že tam přepadli její kamarádku a leží tam zraněná. Křičela, abychom zavolali policii,“ popsala svědkyně.

„Půlhodiny jsem křičela o pomoc, ale nikdo nepřišel,“ uvedla Martina. „Mohli ji zabít. Kdyby to zkusili na zdravého člověka, ale na postiženou?“ divila se známá napadené ženy.

Policie případ vyšetřuje. Stále probíhá vyslýchání svědků, pachatelé jsou zatím neznámí. „Byla to větší parta, nestíhaly jsme na sebe navzájem dávat pozor,“ popsala děsivý zážitek Martina. „Pak šlo do tuhého, měla jsem o ni strach,“ dodala Martiny kamarádka.

Policejní mluvčí Jana Ligdayová uvedla, že vzhledem k tomu, aby nedošlo k maření trestného stíhání, neposkytne policie žádné další informace.

Video  Mladou ženu s těžkým zdravotním postižením napadla parta asi deseti mladíků v obci Horný Zemplín na Slovensku.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání