Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jiří Meindl brutálně mučil sousedku Nelu: Nejsem špatný člověk, tvrdil u soudu

Autor: rc - 
16. srpna 2021
05:00

Dvacet let za mřížemi za znásilnění a pokus o vraždu! Takový rozsudek si vyslechl od Městského soudu v Praze v roce 2019 Jiří Meindl, který v roce 2017 brutálně znásilnil a trýznil svou sousedku Nelu Moravcovou z pražských Holešovic. Proti verdiktu se odvolal, ale Vrchní soud mu rozsudek potvrdil. Meindl už byl v minulosti ve vězení a před soudem za znásilnění již stanul. 

Peklem si prošla v úterý 28. listopadu 2017 Nela Moravcová, která bydlela v pražských Holešovicích. Tehdy na její zvonek zazvonil soused Jiří Meindl s tím, že jí jde vrátit peníze. Vytáhl však nůž dlouhý jednadvacet centimetrů a zatlačil ji do bytu. „V době, kdy mě znásilňoval pěstí do obou intimních otvorů, kde jsem měla i řezné rány nožem, kdy mě mlátil a škrtil hlava nehlava, tak jsem si stále opakovala 'Nelo, ještě ne… ještě nemůžeš odejít, ještě jsi tu nesplnila vše, co potřebuješ.' Myslela jsem na svoji mámu, na svého tehdejšího snoubence, že jim nemůžu říct sbohem a obejmout je,“ popsala trýznivé chvíle Nela s tím, že se snažila bojovat a volala o pomoc.

Její křik uslyšeli sousedé, kteří zavolali policii. Podle informací Blesku se snažil Meindl utéci oknem. Nela skončila na oddělení ARO ve Vojenské nemocnici, kde byla uvedena do umělého spánku. Zatímco se snažila vyrovnat s posttraumatickým stresem a měla i myšlenky na sebevraždu, Meindl putoval do vězení a čekal ho soud.

Znásilnění nezletilé

Za brutální čin mu hrozilo 15 až 20 let. Obžaloba pro něj požadovala výjimečný trest, v tom případě by za mřížemi strávil 20 až 30 let. „Jsou zde splněny podmínky pro uložení výjimečného trestu,“ uvedla tehdy pro zpravodajský web iDnes.cz žalobkyně. Městský soud v Praze nakonec vyřkl verdikt 20 let za mřížemi. Obhajoba nakonec podala odvolání k Vrchnímu soudu, který však rozsudek soudu nižší instance potvrdil.

Meindl měl u soudu zpytovat svědomí. „Nechtěl jsem zabít. Nemůžu to vzít zpět, je mi to líto, nejsem špatný člověk. Ve výkonu trestu jsem byl i pochválen,“ měl se hájit podle výše zmíněného webu Meindl s tím, že byl ve špatném psychickém stavu a uvažoval o sebevraždě.

Podle soudního znalce Meindl netrpí žádnou duševní poruchou ani sexuální deviací. Je u něj však prý zřejmá agresivní tendence. Meindl si prošel pěstounskou péčí a výchovným ústavem. V pražských Holešovicích pracoval načerno jako kuchař. Do křížku se zákonem se dostal již v minulosti. Ve vězení byl za ublížení na zdraví. Napadl majitele jiné restaurace. Navíc se již dopustil znásilnění. Napadl nezletilou dívku, kterou si vyhlédl ve vlaku. Bylo jí pouhých patnáct let a za svůj čin stanul před českobudějovickým soudem. Dostal čtyři roky.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Michal Svoboda ( 19. srpna 2021 08:48 )

Pokud tohle myslíte vážně, tak budete asi taky dobrá PRAPÍ*A.

zelvik22 ( 16. srpna 2021 14:54 )

úchyl, to je jasný, ale ta potetovaná holka asi taky není úplně v pořádku, normální holka by se takhle nepotetovala - jestli tím nevysílala k tomu úchylovi nějaký signál, který to vyvolal.

illenne ( 16. srpna 2021 09:35 )

On tedy není špatný člověk, mladý a totálně zlý , bez úcty k ženě. Je odporný už od pohledu a zlým už zůstane. Mladé dívky je mi moc líto, opravdu si musela projít peklem a ještě ty následky. Hajzl jeden, nezaslouží si život. Při prokázání viny jedině jeho život vzít. Ne žít si na státní náklady, věnovat se ve vězení sportu, zájmům. To si nezaslouží, mizera.

hahans ( 16. srpna 2021 07:58 )

Máme přece svobodu, tak každý si může dělat co chce. Tohle jsou lidé, vychovaní v havloidní demokracii, kde slušnost, morálka nebo odpovědnost jsou jen prázdné pojmy !

dvorece ( 16. srpna 2021 05:48 )

Málo pro takové zvíře. Agresivní tendence by ho přešly, kdyby dostal doživotí, které by si nepochybně zasloužil. Fialový, odporný hnus, ne člověk. Dnes být mladá, děti nemám. Aby mi je zničil nějaký do.bytek, to raději žádné děti. Život lze prožít i bez dětí. A nemusíte se bát uchylných sadistů, kterého za pár let pustí a on si to zopákne. Podle mě je to případ pro trvalou detenci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání