Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mladík (†24) na Příbramsku zemřel po použití slzného spreje: Rodina zesnulého viní zasahující policisty!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
4. srpna 2021
20:00
Autor: VaB, jel - 
3. srpna 2021
12:42

Mladík (†24) se dostal v Březnici na Příbramsku do konfliktu několika osob. Když na místo přijeli strážníci, použili proti muži slzný sprej. V bezvědomí byl převezen do nemocnice, kde zemřel. Případ šetří kriminální policie. Rodina zesnulého se domnívá, že na vině jsou policisté, prý proti němu použili taser. To však policie odmítá.

Incident se měl podle policie stát v noci z neděle na pondělí v obci Březnice na Příbramsku. Mezi čtyřmi lidmi mělo dojít k fyzické potyčce, ke které byla přivolána hlídka tamních strážníků městské policie. „S tím kamarádem viděli nějakýho kluka, jak mlátí nějakou holku a chtěli se zastat té holky,“ řekl pro CNN Prima News jeden z obyvatel Březnice.

Strážníci přikročili k zákroku, při němž byl proti mladíkovi (†24) použit pepřový sprej. Poté muž upadl do bezvědomí. „Zraněného muže následně převezla Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje do jedné z pražských nemocnic, kde bohužel včerejšího dne zemřel,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Případ převzali kriminalisté Územního odboru z Příbrami. „V minulých dnech zahájili v dané věci úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti dle § 147 odst. 1 trestního zákoníku. Vzhledem k tomu, že mladý muž zemřel, byl případ překvalifikován na podezření z usmrcení z nedbalosti podle § 143 odst. 1 trestního zákoníku,“ dodala mluvčí.

Policisté se případem i nadále intenzivně zabývají. Snaží se zjistit, co přesně zapříčinilo smrt čtyřiadvacetiletého muže. Jeho rodina se však domnívá, že na vině jsou zasahující policisté. Prý proti mladíkovi použili taser. „Po tom zásahu padnul krkem přímo na kámen,“ řekl CNN bratr zesnulého muže. Matka dodala, že na jeho krku viděla takové dvě tečky, jakoby spálené. 

Popsala i hrozný okamžik, kdy se dozvěděla, že její syn nepřežije. „V neděli ráno mi volali asi kolem deváté hodiny mi volali, že mám syna v kritickém stavu a ať počítám s nejhorším“ řekla. Policie však důrazně odmítá, že by při zásahu byl taser použit, prý jej nemá ani ve výbavě. Příčinu úmrtí musí určit pitva.

jonn ( 5. srpna 2021 06:43 )

Z neděle na pondělí měl spát aby byl pln síly do práce .Parchant ,to asi rodinu nezajímá že po nocích dělá bordel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání