Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zamávala dědovi a zmizela: Holčičku (1,5) na Svitavsku hledali hasiči i policisté

Do pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí.
 (Autor: HZS Pardubický kraj)
Autor: yks - 
3. srpna 2021
06:06

Dramatické odpoledne zažily složky záchranného systému v pondělí odpoledne nedaleko Jevíčka na Svitavsku. Ztratila se tam malá holčička. Případ měl naštěstí po několika hodinách dobrý konec. Dítě se našlo v pořádku.

Pořádné nervy své rodině připravila teprve roční holčička, která se ztratila u Vysoké, nedaleko Jevíčka na Pardubicku. Do pátrání po ní se zapojili policisté i hasiči a trvalo nervydrásající dvě hodiny, než se ji podařilo najít.

Jak informovali hasiči, v pondělí odpoledne museli vyrazit do akce na pomoc policii. „Skupinka dětí měla zamávat odjíždějícímu dědovi a obejít chatu. Jenže během procházky se holčička ztratila,“ popsali s tím, že babička děti v té době čekala na zahradě.

Do pátrání se zapojili hasiči, policisté s policejním psem a také vrtulník s termovizí. Naštěstí nakonec přišla dobrá zpráva. „Jedenapůlroční děvče bylo nalezeno asi 3 km od chaty náhodným chalupářem a je v pořádku,“ mohli s potěšením konstatovat hasiči. Na tenhle samostatný výlet holčičky ale nejspíš její rodina hned tak nezapomene.

Yarda ( 3. srpna 2021 12:28 )

Vzpomněl jsem si na příhodu, už je to pěkných pár let.
Byl jsem na zahradě u domu, kouknul jsem se přes zeď a viděl jsem neteř, jak si to špacíruje kamsi od domu. Tak jsem přeskočil zeď (že jsem to dokázal už z toho je zřejmé, jak je to dávno neteř jsem popadl a nesl zpátky domů. Vzal jsem za kliku branky a bylo zamčeno. Snacha pustila neteř na zahradu a pak si vzpomněla, jestli je branka zamčená, aby neteř neutekla na ulici. Zamčeno nebylo, tak zamkla.
Dětičky, to je samá radost.

zada ( 3. srpna 2021 07:28 )

Super zpráva, malá "turistka" se našla . Velké díky všem co ji pomáhali hledat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání