Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Čtvrtý policista (†26) zasahující u Kapitolu spáchal sebevraždu. Kolegové jsou zdrcení

Autor: vja - 
3. srpna 2021
11:30

Policejní důstojník Kyle DeFreytag (†26) je již čtvrtým policistou, který byl u zásahu v budově Kapitolu 6. ledna a následně spáchal sebevraždu. Došlo k tomu ve stejný den, kdy washingtonská policie potvrdila sebevraždu jeho kolegy Gunthera Hashidy (†43), otce tří dětí. Před nimi si již v lednu v důsledku nepokojů vzali život další dva příslušníci amerických policejních sborů. O události informoval web Daily Mail.

DeFreytag, který zemřel 10. července, na vpád demonstrantů reagoval 6. ledna, když měl zrovna pozdní směnu před budovou Kapitolu a hlídal dodržování protiepidemických opatření. Podle nekrologu byl DeFreytag důstojníkem oddělení metropolitní policie již pátým rokem.

„Píši vám, abych se s vámi podělil o tragickou zprávu, že policista Kyle DeFreytag z pátého okrsku byl včera večer nalezen mrtvý,“ napsal v polovině července ve zprávě pro oddělení náčelník Robert J. Contee III. „Je to neuvěřitelně těžká zpráva pro nás všechny, ale především ty, kteří ho znali blíže,“ dodal.

Oznámení o jeho smrti přišlo jen několik hodin poté, co vyšlo najevo, že si po nepokojích vzal život už třetí policista, Gunther Hashida (†43). U Hashidy není jasné, jak se zabil, přičemž rodina jeho smrt nepřipisuje nepokojům z 6. ledna.

Tři dny po nepokojích se zabil policista Kapitolu Howard Liebengood a 15. ledna se cestou do práce zastřelil policista Jeffrey Smith.

Rodiny dalších zesnulých policistů uvedly, že ve dnech po vzpouře už „nebyli stejnými lidmi jako předtím“.

Video  Co bude s Trumpem? Možná vlastní reality show, říká analytik.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Když můj manžel ten den odešel do práce, byl to Jeff, kterého jsem znala. Když se vrátil poté, co zažil tu událost a dostal ránu do hlavy, šlo o úplně jiného člověka. Věřím, že kdyby ten den nešel do práce, byl by tu stále s námi,“ uvedla manželka Jeffreyho Smithe Erin.

První policista si vzal život už 9. ledna

Prvním policistou, který si vzal život, byl Howard Liebengood (†51). Liebengood zemřel 9. ledna, když byl mimo službu. U policie Kapitolu Spojených států pracoval od dubna 2005 a byl přidělen k senátnímu oddělení.

Vdova po Howardovi, Serena Liebengoodová, prohlásila, že USCP musí nést odpovědnost za smrt jejího manžela a zavést reformy zaměřené na duševní zdraví svých policistů. Vyzývá také, aby smrt jejího manžela byla překlasifikována na „smrt při výkonu služby“.

K washingtonskému Kapitolu se 6. ledna dostavily tisíce příznivců končícího prezidenta Donalda Trumpa, který odmítl přiznat svou porážku. Rozlícený dav se dostal skrze kordony policistů až do budovy Kapitolu, kde zrovna probíhala volební schůze zákonodárců. Zasahující policisté následně střet popisovali jako traumatický zážitek, který zanechal jizvy na jejich fyzickém i psychickém zdraví. Před výborem amerického Kongresu v červenci předvolaní policisté uvedli, že se se svými zkušenostmi dodnes vypořádávají.

krtek. ( 3. srpna 2021 19:08 )

podobnej magor který si také myslí že je prezident .. Trump

F-uno ( 3. srpna 2021 12:52 )

...epstein, mcafee, to vypadá na epidemii...

Zobrazit celou diskusi