Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trump je po vyhnání z twitteru opět online. Bývalý prezident USA znovu kritizuje volby

Autor: ČTK - 
5. května 2021
09:50

Bývalý americký prezident Donald Trump si na svých internetových stránkách nechal vytvořit místo pro své příspěvky, které další lidé mohou sdílet na sociálních sítích twitter a facebook. Ty jeho účty zablokovaly poté, co na začátku ledna jeho příznivci vtrhli do Kapitolu, při nepokojích zemřelo pět lidí. Informovala o tom agentura Reuters.

Twitter, kde Trumpa sledovalo na 88 milionů lidí, exprezidenta zablokoval natrvalo. O dalším osudu exprezidentova profilu na facebooku rozhodne zvláštní dozorčí panel společnosti, který by svůj verdikt měl oznámit dnes. Internetová platforma youtube nedávno uvedla, že uvolní omezení uvalená na Trumpův účet, až usoudí, že se snížilo nebezpečí násilných incidentů v USA.

Někdejší republikánský prezident po zablokování na sociálních sítích svá prohlášení sděloval prostřednictvím tiskových zpráv, podotkl server britské BBC. Ten rovněž upozornil, že na nové Trumpově platformě se už objevilo několik příspěvků s jeho teoriemi o údajně zmanipulovaných prezidentských volbách, ve kterých ho loni porazil demokrat Joe Biden. Trump odmítal uznat volební porážku a jeho tým výsledky napadl u amerických soudů, nicméně soudci stížnosti zamítli.

Poradce exprezidenta Jason Miller nedávno oznámil, že se Donald Trump vrátí do světa sociálních sítích prostřednictvím nové platformy. V úterý na twitteru uvedl, že tím nemyslel prostor na jeho webových stránkách. Ve velmi blízké budoucnosti budeme mít v tomto ohledu další informace, napsal Miller ve svém příspěvku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi