Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Posunovač Ján (†35) zemřel při srážce kamionu s vlakem. To si nezasloužil, smutní kolegové

Autor: rix - 
21. července 2021
21:06

Obrovskou smůlu měl Ján ze Slovenska. Oblíbený muž pracoval v průmyslovém parku ve slovenské Senici jako posunovač. Při běžné denní rutině v Senici zrovna stál na posledním vagónu nákladního vlaku, když do soupravy naboural kamion. Slovák na místě podlehl devastujícím zraněním.

„Podle prvotních informací měl osmapadesátiletý řidič kamionu vjet do dráhy couvajícímu nákladnímu vlaku. Strojvedoucí neměl šanci strážce zabránit. Naneštěstí se na posledním vagónu nacházel i pětatřicetiletý posunovač,“ uvedla pro deník Nový Čas trnavská policie. 

Pracovník Ján neměl šanci srážku přežít, utrpěl příliš vážná zranění. „Řidič kamionu a strojvedoucí vyvázli bez zranění. Policisté pracovníky podrobili dechové zkoušce na alkohol. Oba zmínění měli test negativní,“ dodala policie.

Byl to zodpovědný dobrák

Podle Jánových kolegů byl nešťastník vždy zodpovědný a k práci přistupoval s respektem. „Chodil často na školení, aby věděl, jak se chovat. Stále upozorňoval na auto jezdící přes přejezd a apeloval na to, aby na přejezdu byla stopka,“ uvedla jeho spolupracovnice.

Na Jána z Jablonice vzpomínají jeho kamarádi jako na dobráka. „Nikdy bych neřekl, že někdo tak zodpovědný přijde o život právě v práci. Toto si nezasloužil,“ řekl jeden z jeho zdrcených přátel. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání