Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První milion pro Bruna (5): Rodiče Martin a Gábina zemřeli po pádu stromu na Písecku

Autor: ČTK, rc - 
21. července 2021
10:01

Lidé v on-line sbírce vybírají peníze pro pětiletého chlapečka Bruna. Jeho rodiče Martin a Gábina zemřeli 8. července po pádu stromu na auto při bouřce na Písecku. Zatím se vybralo přes 44.000 eur (v přepočtu zhruba 1,3 milionu korun). Sbírku podle informací na serveru GoFundMe založil bratr muže zemřelého při neštěstí. Na sbírku upozornila pražská firma Maitrea, kde zemřelý pracoval jako grafik.

Martin a Gábina zemřeli před dvěma týdny, když na jejich osobní auto spadl během silné bouřky strom. V autě byly tehdy i dvě děti, které byly zraněny. Nebyly to ale děti zemřelého páru.

„Na místě jsme zjistili, že muž a žena, kteří při nehodě přišli o život, zastavili a nabídli pomoc dětem, které se i s rodiči schovávali před bouří. Děti nastoupily, rodiče zůstali venku a za pár minut spadl na auto strom," popsala tehdy nehodu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Zakladatel sbírky uvedl, že jeho bratr s partnerkou zemřeli během dovolené. Vybrané peníze chce poslat na speciální účet určený pro syna zemřelých a jeho prarodiče, kteří se o chlapce nyní starají.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání