Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dceru paní Zuzany poslali z nemocnice domů, chvíli poté zemřela: Nemocnice má za smrt zaplatit 2 miliony

Autor: ran - 
3. července 2021
08:57

Nemocnice ve slovenské Galantě má zaplatit paní Zuzaně téměř 2 miliony. Před šesti lety měl poslat tamní lékař Zuzaninu dceru domů, ačkoli jí selhával organismus. Zemřela pár hodin poté.  

Nemocnice v Galantě v prvním kole prohrála občanský spor s paní Zuzanou ze slovenského Sládkovičova, které před 6 lety zemřela dcera. Nemocnice podle zatím nepravomocného rozsudku pochybila, když její lékař z centrálního příjmu poslal dceru paní Zuzany domů, místo aby ji hospitalizoval. Zařízení podle verdiktu má zaplatit v přepočtu téměř 2 miliony korun.

Dcera paní Zuzany měla do nemocnice přijít s vážnými zdravotními problémy, později se ukázalo, že jí selhávaly orgány. Několik hodin po návratu z nemocnice doma zemřela.

Paní Zuzaně po rozhodnutí soudu vstoupily do očí slzy. „Tak přece jsme se dočkali pravdy. Moc děkuji soudu a všem, kdo mi pomohli fyzicky i psychicky,“ řekla maminka mrtvé dívky Zuzana Vászondyová pro televizi JOJ.

Zuzanin advokát také vyjádřil spokojenost s rozhodnutím. „Šlo nám o spravedlnost a morálku, a tomu bylo učiněno zadost. Klientce nejde o osobní obohacení,“ řekl právník Peter Koscelanský. „Částka je v porovnání s rozhodovací praxí velmi slušná, ba přímo nadstandardní,“ uvedl Koscelanský. 

Paní Zuzana chce peníze využít k přestěhování. V současném bydlení na ni všechno padá. „Tam jsou všechny ty špatné vzpomínky na dceru,“ vysvětlila žena důvod ke změně bydliště.  

Znalci, forenzní lékař i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí se podle televize shodli, že pochybení se jednoznačně dopustil lékař na centrálním příjmu. V případě, že by dívku hospitalizovali a poskytli jí řádnou péči, byla by prý 75procentní šance, že přežije.

Paní Zuzana už ale vůči viníkovi zášť necítí. „Už jsem mu dávno odpustila, ať se s tím sám nějak srovná,“ řekla Vászondyová.

Že by se nemocnice odvolala, což má ze zákona právo učinit do 15 dnů, advokát paní Zuzany neočekává. „Kdyby to udělali, tak jedině ze zlomyslnosti a aby to natáhli,“ uzavřel advokát Koscelanský.

Nemocnice jen vydala stručné prohlášení, že si písemné vyhotovení rozsudku podrobně prostuduje a „následně rozhodne o dalším právním postupu“.

Video  Dceru paní Zuzany poslali z nemocnice domů, chvíli poté zemřela: Nemocnice má za smrt zaplatit 2 miliony  - Reprofoto/TV JOJ
Video se připravuje ...

hvezdicka55 ( 3. července 2021 12:12 )

Ortodoxni medicina?Nelečí,ale pomahá do hrobu vsem,kterí spolehaji na (ne)lekare,ale spiš úúúdržbare nemocí a ziskuchtivé odmeny navic za leky,kt.nelecí a v mnoha pripadech maji mnohonasobně zdrcujicivedlejší účinky,než nemoc amotná!!!Ale koho to z lekarů zajimá?No nebudu a nechci to komentovat dal...Znicili mi sobnost syna,vcetněmeho zivota,když diky jejich pristupu velmi špatnemu a neprofesionalnimu si z nej udelali popelnici na leky a lecba nebyla léčbou,ale gaunerskym pristupem,chovanim pokus*omyl ho postupně zabili.Zemrel v necelych e9 letech na selhaní vsech organů,kdo neza­zil,ne­pocho­pí,ne­bo neuvěří ze tento ystem podporuje vrahy s bilymi limecky a beztrestně je v tom podporuje dal...Rada poznam kohokoliv s podobnou zkusenosti a nazorem,hezký den vsem,kdo jste vinou vrahu v bilych plastich taky prisli zbytecně o dite v jakemkoliv veku..Nic už nebude stejné a bolest nevyresí zadné milony...

hvezdicka55 ( 3. července 2021 11:55 )

Svata pravda,mam tutež zkusenost👍👍👍👍co ma pan v predešlem textu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání