Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kamila (†12) napadl pitbul kamarádova otčíma: Tak zmasakrované dítě jsme ještě neviděli, řekli zdravotníci

Kamila (†12) napadl pitbul kamarádova otčíma: Tak zmasakrované dítě jsme ještě neviděli, řekli zdravotníci (ilustrační foto).
Kamila (†12) napadl pitbul kamarádova otčíma: Tak zmasakrované dítě jsme ještě neviděli, řekli zdravotníci (ilustrační foto).  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
1. července 2021
20:24

Tragicky skončila návštěva kamaráda v polské obci Přemyšl. Školák Kamil S. (†12) tam šel po škole za svým kamarádem domů, kde choval jeho otčím dva pitbuly. Jeden z nich Kamila napadl. Zdravotníci podle polského zpravodajského webu Fakt.pl uvedli, že takovou hrůzu ještě neviděli.

V září minulého roku se Kamil S. vrátil domů ze školy, se svými sestrami udělal domácí úkol a posléze odešel za svým kamarádem. Domů se už žák šesté třídy nevrátil. V malém bytě, kde bydlel kamarád Kamila, bydleli i dva pitbulové - pětiletá fena Atalaya a roční Joker. Majitelem psů byl Mariusz S., nevlastní otec kamaráda nebohého Kamila.

Podle informací Fakt.pl chov tohoto plemene v Polsku vyžaduje povolení, což měl však Mariusz ignorovat a psy chovat. V době, kdy Kamil přišel do kamarádova bytu, nikdo z dospělých nebyl doma. Joker, který se měl již v minulosti chovat agresivně, ho napadl. Kousnout ho měl do krku a obličeje. Zlomené měl mít i paže. „Nikdy jsme neviděli tak zmasakrované dítě,“ uvedli podle výše zmíněného webu zdravotníci.

Kamil byl transportován do nemocnice, ale po dvou dnech svůj boj o život prohrál. Psi byli Mariuszovi odebráni, navíc dostal pokutu za to, že je držel neoprávněně. Policie ho obvinila za zabití Kamila a za ohrožení jeho nevlastního syna. Hrozí mu až pět let za mřížemi.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání