Žena při návštěvě restaurace psa neměla pod stálým dohledem, klidně si chodila objednávat pití či na WC a psa jen měla přivázaného ke stolu. „Jenže pes nebyl řádně zajištěn a neměl náhubek,“ podotkla policejní mluvčí Eva Michalíková. Zakrátko na zahrádku hospůdky dorazila i maminka s malou holčičkou, která si šla hrát do dětského koutku.

Zaútočil na obličej

Během chvilky ale prořízl klid restaurace dětský křik. „V nestřeženém okamžiku se dívenka zřejmě musela přiblížit k psovi, který neměl náhubek a ten na ni zaútočil,“ uvedla Michalíková. Potrhaná tvář holčičky si vyžádala akutní operaci! Nebohá dívka utrpěla mnohočetná poranění v obličeji, ta si vyžádala patnáct stehů. Jednalo se podle matky o roztržené obočí, spodní víčko nebo tržnou ránu vedle nosu. „Nezodpovědnost člověka vám během vteřiny obrátí všechno vzhůru nohama,“ uvedla zdrcená maminka.

Matka dívky pro CNN Prima News uvedla, že žena věděla o tom, že je její pes agresivní, přesto ho ale nechala bez dozoru. „Ta majitelka věděla, že to není první napadení ze strany jejího psa,“ vysvětlila matka dívenky.

Jeden ze svědků incidentů zavolal policisty, kteří na místo záhy dorazili. „Pes již měl nasazený náhubek, který však před incidentem prokazatelně neměl,“ upozornila Michalíková.

Majitelka psa nadýchala dvě promile a odmítla s policisty na místě spolupracovat. Hrozí jí až rok basy.

Policie: Mějte psa pod kontrolou!

Policie upozorňuje, že podobných incidentů poslední dobou přibývá. „Mějte vždy psa pod kontrolou, venku musí být na vodítku a mít nasazený náhubek. Zahrada či pozemek musí být zajištěn tak, aby pes neměl šanci utéct, případně nepřeskočil plot a tím neohrozil jiného psa či kolemjdoucí lidi,“ apeluje mluvčí.

Upozornění však směřuje i na rodiče dětí. „Dávejte na své děti pozor a veďte je k tomu, jak se mají správně chovat ke psům. Poučte je, že nikdy nesmí sahat na cizího psa. A už vůbec ne v době krmení,“ uzavřela policistka.

VIDEO: Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem.

Video
Video se připravuje ...

Staford napadl ženu, psa zahnal její syn-strážník výstřelem. Facebook

Fotogalerie
8 fotografií