Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Řidič na dálnici srazil muže: U krajnice si opravoval auto! Zemřel na místě

Autor: ran - 
24. června 2021
13:42

Muž (†46) zastavil na krajnici slovenské dálnice R1, protože se rozhodl opravit si sám defekt na osobním autě. Jiný řidič (33) ho srazil, zřejmě na něj už nestačil zareagovat. Sražený byl na místě mrtvý, řidiče odvezli do nemocnice.   

K neštěstí došlo ve čtvrtek na dálnici u Nové Bani na středním Slovensku, kde řidič srazil muže na krajnici. Podle informací televize JOJ si pozdě všiml druhého řidiče, který si právě na krajnici opravoval auto.

Dálnice byla v úseku neprůjezdná, doprava byla sváděna na objízdnou trasu. I tak ale na dálnici uvízli mnozí lidé v koloně před místem nehody.

Sražený muž zemřel na místě. „Zasahující posádky záchranné služby ošetřily jednoho zraněného, druhému se bohužel už nedalo pomoct,“ řekl televizi hlavní lékař slovenské záchranky Július Pavčo.

Policie zdůraznila, že při opravě vozidla na komunikaci je třeba dbát bezpečnostních opatření. „Každému se může stát porucha, tento tragický případ by měl být výstrahou,“ uvedla krajská policejní mluvčí Petra Kováčiková.

„Při poruše je třeba vystoupit z vozidla, obléct si vesty, jít za krajnici a umístit výstražný trojúhelník alespoň 100 metrů před místo,“ popsal základní věci, které by měl každý řidič v podobné situaci automaticky udělat, Peter Červenec z odtahové služby. 

Doporučuje se také kontaktovat dálniční hlídku nebo policii.

Video  Tragédie na krajnici.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 24. června 2021 14:26 )

oNO ZDE V HISTORTICKCHY ZEMICH ten trijuhelnik savame tak m30 metru...Je ro malo....Kdyz ho date 100 metreu....nez vymenite kolo, nekdo ho ukradne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání