Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík jel v Doksech jako šílený a způsobil vážnou nehodu: Dvě dívky se možná nikdy neuzdraví

Autor: VaB - 
19. května 2021
17:04

Začátkem dubna došlo v obci Doksy na Českolipsku k vážné nehodě, při které se zranil řidič (22) a čtyři spolucestující ve věku od 19 do 24 let. Skupinka cestovala k Máchovu jezeru. Už tehdy se spekulovalo o tom, že je za nehodou vysoká rychlost. To policie potvrdila. Nehoda má navíc smutnou dohru – u dvou dívek hrozí, že budou mít doživotní následky. Řidiči hrozí vězení.

4. dubna došlo v Doksech v Libereckém kraji k vážné nehodě. Mladý řidič (22) jel ve svém sportovně laděném Fordu Fiesta od Mimoně. Společnost mu na cestách dělal mladík a tři slečny (19, 21, 24). Společně podnikli výlet k Máchovu jezeru.

Jenže došlo k nehodě. Patrně jí předcházela vysoká a nebezpečná rychlost. O té se ostatně spekulovalo už na začátku dubna. „Potkali jsme je, když jsme jeli do Doks dnes, a jeli jak dob*tci. Za ním jel ještě jeden ten samý, ale stříbrný... a vypadalo to, jak když spolu závodí,“ napsala svědkyně Katarina. Policie to tehdy nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Očité svědectví

A teď se ukázalo, že svědci nehody nelhali. „Očitý svědek havárie uvedl, že ho krátce před ní řidič fordu předjel velmi vysokou rychlostí, kterou odhaduje na 140 kilometrů v hodině. Ford se před předjížděné vozidlo ještě zvládl zařadit, ale vzápětí se dostal do přetáčivého smyku, otočil se kolem své osy a vyletěl ze silnice, kde naboural do stromu,“ popsala policistka Ivana Baláková.

Svědek poskytl zraněným a šokovaným lidem první pomoc. Na místo zavolal záchrannou službu, ta dokonce povolala i vrtulník. „Všichni tři pasažéři ze zadních sedaček utrpěli těžké zranění, a když k vozidlu přišel, aby jim pomohl, viděl například, jak chlapec, který původně seděl na místě za řidičem, bezvládně visí z okna vozu,“ popisuje dramatické momenty Baláková.

Uzdraví se někdy?

Jedna z dívek na zadních sedačkách byla ve voze zaklíněná a nedýchala. Nehodu všichni jako zázrakem přežili, to ale neznamená, že se jim neobrátil život vzhůru nohama. „Po hospitalizaci na nemocničním lůžku všechny těžce zraněné čeká několikatýdenní až několikaměsíční rehabilitace a u dvou dívek není jisté, zda povede k úplnému uzdravení,“ doplnila mluvčí.

Policisté mladíka obvinili z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidič podle policie „naprosto nedomyslel následky svého chování za volantem“. Hrozí mu za to čtyři roky odnětí svobody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání