Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemná pieta za Janu (†49), které měl vzít život manžel Lubor (†53): Lidé vzpomínají na cukrářskou ikonu

Autor: VaB, Josef Slabý - 
18. května 2021
12:59

Nedělní tragédie v Liberci si vyžádala dva mrtvé. Šlo o velmi oblíbenou a v kraji známou cukrářku Janu (†49) a jejího manžela Lubora N. (†53). Ten patrně po své ženě vystřelil a zbraň poté obrátil proti sobě. Na cukrářku vzpomínají obyvatelé Liberce.

Bylo po čtvrté hodině nedělní, když se libereckou částí Rudolfov ozvala střelba. Kolik padlo ran, není jisté, následky jsou ale velmi tragické. Vážným zraněním na místě podlehla Jana N. (†49), místní oblíbená cukrářka. Patrně ji střelil její manžel Lubor N. (†53).  Nepomohla jí ani několik desítek minut trvající resuscitace.

Vedle ní na zahradě ležel její muž, i on utrpěl vážná zranění. Podle všeho se sám postřelil. Záchranáři ho převezli do nemocnice, tam ale zanedlouho zemřel. Za tragédií patrně stojí spory mezi manžely, kteří se měli rozvádět. Lubor, bývalý paragán, střílel z krátké zbraně, kterou měl legálně. Krveprolití na zahradě měla navíc přihlížet Janina maminka.

Není Liberečák, který by ji neznal

Jana N. měla v Liberci svou cukrárnu. Ta nedlouho po tragédii uveřejnila stručné oznámení. „Vážení zákazníci, z důvodu rodinné tragédie bude cukrárna až do odvolání uzavřena. Děkujeme za pochopení,“ objevilo se na stránkách podniku. Na smutnou zprávu ihned reagovala záplava místních, kteří milovali sladké dobroty, jimiž je Janin podnik zásoboval.

O tom, že jejich cukrovinky znal v Liberci snad každý, není pochyb. „Na paní J. si pamatuji ještě jako malé děcko, kam jsme jezdívali s rodičema pro skvělou várku koláčků,“ píše na facebooku Eliška. „Byla jste jednou z Libereckých ikon, co se týče cukrařiny. Není Liberečák, který by ji neznal,“ dodává.

„J. moje zlatá, budeš mi moc chybět, co budu dělat bez tebe… upřímnou soustrast rodině,“ vyjádřila se emotivně Ludmila. „Když jsem byl v Kateřinkách na škole, často jsme si chodili k paní pro svačiny a pro koláče, byla to moc milá paní. Ať je jí zem lehká,“ doplňuje Honza. Další kondolence rychle přibývají.

Kriminalisté pokračují ve vyšetřování

Liberečtí krajští kriminalisté tragédii vyšetřují jako vraždu. Na místě zajistili legálně drženou zbraň, kterou podrobí zkoumání. „Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy,“ sdělil policista Vojtěch Robovský.

Video  Střelba v Liberci: Jeden člověk zemřel, další je těžce zraněný  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání