Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Holčička (†10) zemřela při zkoušce odvahy ze sociální sítě: Uškrtila se páskem!

Desetiletá Antonella se uškrtila na pásku při výzvě na TikToku.
Desetiletá Antonella se uškrtila na pásku při výzvě na TikToku.  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK - 
22. ledna 2021
18:41

Italské úřady začaly vyšetřovat smrt desetileté dívky, která se udusila kvůli „zkoušce odvahy“ na sociální síti TikTok. Školačka zemřela ve středu, když se doma v koupelně sama dusila pomocí pásku, aby dostála výzvě nazvané Blackout Challenge, v níž se uživatelé TikToku snaží vyvolat mdloby nebo se dostat do bezvědomí.

Desetiletou Antonellu našla doma v Palermu v bezvědomí její pětiletá sestra a lékaři po převozu do nemocnice konstatovali mozkovou smrt. Rodiče se pak rozhodli pro dárcovství orgánů.

Smrt malého dítěte

Smrt dívky vzbudila v Itálii obrovský rozruch a debaty o přísnější regulaci dětských internetových aktivit. Starosta Palerma Leoluca Orlando ale médiím řekl, že taková debata měla začít už dávno, a to zejména vzhledem k pandemii, kvůli které tráví denně několik hodin u počítačů miliony školáků.

Neměli jsme ani tušení. Nevěděli jsme, že se takové hry účastní. Věděl jsem, že na TikToku se dívá na videa, na taneční choreografie. Ale takové zvěrstvo, to jsme si nedovedli představit,“ řekl deníku La Repubblica dívčin otec Angelo Sicomero.

Policisté zkoumají dívčin mobil

Justice případ vyšetřuje a zkoumá mimo jiné Antonellin mobilní telefon. Mluvčí sociální sítě TikTok, která má jen v Evropě kolem 100 milionů uživatelů, uvedl, že společnost úřadům poskytne všechny potřebné informace. "Bezpečí tiktokové komunity má pro nás tu nejvyšší důležitost," sdělil.

Tragický případ z Česka: Vražda Aničky

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání