Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z hvězd TikToku se stávají boháči. Někteří berou za příspěvek přes milion!

Autor: DH - 
7. března 2021
15:25

Nový výzkum britských a amerických vědců odhalil, kolik si ve skutečnosti vydělávají influenceři ze sociálních sítí, které se zaměřují na sdílení krátkých videí jako TikTok. Někteří z nich si dovedou za krátkou sketch říct i jeden a půl milionu korun.  

TikTok je čínská sociální síť, kde lze sdílet krátká videa. Lidé v nich tancují, zpívají, hrají, předvádějí kouzla a mimo jiné také dělají reklamy na různé předměty, pokud na to mají dost sledujících. Síť vznikla v roce 2016 a za čtyři roky její obliba raketově stoupá, lidé na ní také začali vydělávat miliony korun.

V analýze potencionálních výdělků influencerů, kterou zveřejnila agentura Fresh Student Living, se píše, že někteří uživatelé prokoukli algoritmy aplikace a velmi rychle si získali miliony fanoušků. Navíc se z nich staly doslova globální celebrity s velkým vlivem. S tím pak přišly i větší výdělky.

Video: Z hvězd TikToku se stávají milionáři. Někteří berou za příspěvek přes milion

Video  Z hvězd TikToku se stávají milionáři. Někteří berou za příspěvek přes milion  - TikTok
Video se připravuje ...

Analýza uvádí, že někteří z uživatelů mají tak velký potencionální růst, že brzy na sociální síti vydělají doslova miliardy. Fresh Student Living sestavil žebříček těch nejvlivnějších. Na špici se ocitla Charlie D’Ameliová, která má na TikToku více než 100 milionu sledujících. Šestnáctiletá dívka si podle vědců může za jeden příspěvek vydělat mezi 46 až 77 tisíci dolarů, tedy v přepočtu 1,3-1,7 milionu korun.

Podle tohoto vzorce by při současné kadenci umisťování příspěvků vydělala miliardu korun v roce 2033. Hned za Charlie je influencerka Addison Rae, kterou následuje kouzelník Zach King. Mezi dalšími je třeba i hudebník s pseudonymem Spencer X.

Zobrazit celou diskusi