Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pytláci na Kokořínsku brutálně zohavili daňka: Zabíjejí zřejmě kvůli trofejím

Pytláci zabíjejí kvůli trofejím (vlevo: Nalezené tělo daňka, vpravo: ilustrační foto jelena)
Pytláci zabíjejí kvůli trofejím (vlevo: Nalezené tělo daňka, vpravo: ilustrační foto jelena)  (Autor: Policie ČR/ Reunters)
Autor: jel - 
17. prosince 2020
14:49

Případ pytláctví vyšetřují policisté z obvodního oddělení Mšeno. Koncem listopadu totiž někdo poblíž obce Nebužely usmrtil daňka, odřízl mu hlavu a tělo nechal pohozené na místě. Vyšetřovatelé se domnívají, že by případ nemusel být ojedinělý a tak žádají o pomoc veřejnost.

„Je možné, že pachatel či pachatelé, vyhlížejí zvěř, které je v tuto dobu na polích kolem silnic velké množství, z vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová. Ta dodala, že usmrcením zvířete vznikla místnímu mysleveckému sdružení škoda minimálně ve výši pětadvaceti tisíc korun.

Policisté proto žádají veřejnost, která by si všimla čehokoliv podezřelého, co by mohlo souviset s tímto případem pytláctví, aby se jim ozval. „Žádáme občany, aby byli obezřetní, vnímali své okolí a případně podezřelé okolnosti nejen v katastrálním území Nebužely, ale i v teritoriu CHKO Kokořínsko, které by měly spojitost s uvedeným případem, okamžitě nahlásili policistům,“ dodala mluvčí.

Jiný případ zbytečného usmrcení zvířete se v CHKO Kokořínsko stal už na začátku listopadu. Někdo tam usmrtil dokonce chráněné zvíře, u cesty byla nalezena mrtvá vlčice. Nejprve se předpokládalo, že byla sražena autam, pitva ovšem prokázala, že ji někdo zastřelil. Ochrnáci zvířat proto podali trestní oznámení na neznámého pachatele.

Hon na divočáky v Praze v roce 2017:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání