Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Černá vdova“ nechala zavraždit svého manžela: Odseděla si jen třetinu vyměřeného trestu

Autor: ran - 
23. listopadu 2020
21:29

Odsoudili ji na 36 let za objednávku vraždy svého zazobaného manžela, který se s ní před tím rozhodl nechat rozvést. Po 12 letech už ale newyorská „Černá vdova“ zase běhá po svobodě, což u některých lidí kolem případu vyvolalo oprávněné rozhořčení. „Vraťte tu bestii tam, kam patří,“ neudržela se žena, s níž milionář v době vraždy chodil.

George Kogan (†49) byl bohatý podnikatel, jehož rodina vlastnila síť supermarketů v Portoriku. Vzal si za ženu Barbaru (nyní 77), jež si uměla přepychu, který jí manžel poskytoval, náležitě užít. Každoročně utratila v přepočtu stovky tisíc korun za šaty, šperky a péči v různých salónech. Když manžel požádal o rozvod, dost ji to rozladilo a svého lehce nabytého životního stylu se nechtěla jen tak vzdát.

Později se prokázalo, že za zhrzenou manželku odpornou „prácičku" odvedl jejich rozvodový právník, který v přepočtu za 800 tisíc korun pro Barbaru sehnal nájemného vraha. Přítelkyně, kterou Kogan v té době měl, pak podnikatele našla na chodníku před jejich společným bytem v tratolišti krve. 

V době, kdy spolu milionář a tehdy 29letá Mary-Louise Hawkinsová chodili, byl Kogan podle jejích slov na dně, zdeptaný manželčiným chováním. Když ho Hawkinsová poznala, směřoval prý právě k tomu, ujíst se k smrti. Byl unesený z toho, že si jeho přítelkyně úplně sama myla vlasy. Protože jeho žena chodila každý den ke kadeřníkovi. 

Po vraždě si užívala

Barbara po vraždě žila až do roku 2008 v poklidu a bohatství v Portoriku. Pak si ale pro ni na základě vyšetřování přijela policie a soud ji téhož roku uznal vinnou z objednávky vraždy manžela a z krádeže. Přezdívku Černá vdova si vysloužila tím, že si k soudu nikdy nevzala nic jiného než černé zakázkové pohřební šaty.

Už 12 let po rozsudku je ale žena volná. Podmíněně ji pustili z vězení, ačkoli ji v roce 2018 odsoudili na 36 let. „Jsem z toho rozhodnutí zhnusená,“ zuří Hawkinsová (59). O Barbaře kromě toho, že je to zrůda, v komentáři pro New York Post řekla, že je to také nesmírně obratná manipulátorka a že to nyní evidentně uhrála i na pracovníky soudu, kteří měli její případ na starosti. Bývalá Koganova přítelkyně se po smrti přítele vdala, odstěhovala se do zahraničí a nechala si změnit totožnost.

   

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání