Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Napoleon od Slavkova popsal detaily vraždy přítelkyně: Smála se jako čarodějnice, řekl

Autor: jel - 
13. října 2020
19:36

V pondělí proběhl v Petrohradě soud s ruským historikem Olegem Sokolovem (64), který v minulém roce zavraždil a rozřezal svou mladičkou partnerku Anastasiji Ješčenkovou (†24). Policie ho chytila, když opilý v kostýmu Napoleona spadl do řeky Mojky a v batohu měl zbytky rozřezaného těla. U soudu přiznal vinu a popsal, jak celá vražda proběhla.

„Přiznávám vinu za vraždu a vyjadřuji lítost nad svým činem,“ řekl soudu dříve respektovaný profesor, který se specializoval na období napoleonských válek. Tvrdil, že se s přítelkyní pohádali, protože Anastasije urážela Sokolovy dcery z předchozího manželství a pak na něj zaútočila nožem.

„Chtěl jsem ji vyděsit. V místnosti jsem měl starou zbraň, kterou jsem našel v 90. letech, chtěl jsem ji pouze vystrašit výstřelem,“ popsal soudu osudný den. „Chtěl jsem zastavit tu vlnu urážek, přála si, aby mé děti zemřely! Bylo to příšerné. Smála se jako čarodějnice,“ dodal.

Pak na něj prý přítelkyně zaútočila nožem a on na ni instinktivně vystřelil, pak už si prý nic nepamatuje. U soudu promluvil také o tom, jak dříve se studentkou navázal vztah, tvrdil, že pro něj byla ideálem krásy. „Byla pro mě jako španělská princezna,“ pronesl obviněný, který se v minulosti pravidelně účastnil také historických rekonstrukcí včetně bitvy u Slavkova. Připojil také omluvu matce zesnulé krásky. „Nežádám tě o odpuštění, vím, že mi nikdy neodpustíš,“ pronesl.

Sokolov měl podle známých problémy s alkoholem a už v roce 2008 si prý jedna studentka z jeho univerzity stěžovala, že ji profesor přivázal k židli, udeřil do tváře a vyhrožoval ocejchováním rozžhaveným železem, protože jej chtěla opustit. Renomovaná univerzita žádné kroky vůči historikovi nepodnikla. Celá vražda rozvířila v zemi debatu o beztrestnosti pachatelů domácího násilí.

 

villon ( 14. října 2020 00:46 )

Šarmantní pán, vzdělaný historik, galantní Napoleon každym coulem, to se pozná z té fotky, to dnešní mladí sotva dokáží, škoda ho. Kdo ho nahradí? Mislí na to někdo než ho odsoudí?

demon1 ( 13. října 2020 21:26 )

Zavražděnou jsem znal osobně.Když jsem zjistil, co se v Petrohradě stalo, byl jsme šokován.Neorozumím tomu, proč mladá, energická velice chytrá dívka, chodila se starým HRBATÝM dědkem, který neměl ani moc peněz (dobrá byt)..
Ano,měl krásné přednášky o Napoleonovi, na které chodil i francouzský konzul v Petrohradě, netušil jsem však, že neměl soudnost a nežil s nějakou paní svého věku.
Vždyť by to mohla být jeho vnučka.. Nasti je opravdu veliká škoda..
Poučení pro všechny holky - vybírejte si své vrstevníky a ne staré dědky..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání