Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zdrcený otec identifikoval ostatky dcery (†24) celé dva dny. Rozsekal ji profesor od Slavkova

Autor: shp - 
29. září 2020
16:53

Jen málokterý případ vraždy je děsivější než smrt krásné Rusky Anastázie Ješčenkové (†24). Její ostatky identifikoval zdrcený otec dlouhé dva dny. Tak moc byly zohavené. Profesor Oleg Sokolov (64), který často jezdil do Slavkova u Brna, kde oblékal kostým Napoleona při rekonstrukcích válečných bitev, se už přiznal k její vraždě. Měl ji zastřelit a její tělo pak nařezat na kusy, které pak poházel v řece Mojce nacházející se v Petrohradu.

Jenže v době činu byl silně pod parou. Alkohol nejenže zastínil jeho mysl, ale zároveň výrazně narušil jeho rovnováhu. Takže zatímco se zbavoval ostatků své někdejší milé, klopýtl a zřítil se od chladné vody. Když ho z ní vytáhli, všechno prasklo. Nyní vyšlo najevo, jaké martyrium si musel prožít otec Nastěnky Oleg Ješčenko, který musel identifikovat části těla své dcery.

Otec musel identifikovat uříznutou hlavu

11. a 12. listopadu jsem identifikoval hlavu, ruku a torso své dcery,“ vypověděl nebohý otec podle webu Daily Mirror. Matka zavražděné, Galina prohlásila, že věděla o tom, že má její dcera s profesorem Sokolovem romantický vztah. Když se však starší muž vyjádřil, že by si svou milenku chtěl za ženu, ona váhala. Sama Galina už u soudu vypovídala, že se její dcera chtěla se svým starším milencem rozejít. To možná vedlo k její kruté smrti.

Pohádala se se Sokolovem, protože chtěla jít na narozeniny kamarádky. Uhodil ji a řekl, že je nevděčná,“ vypověděla Galina u soudu. Sousedka profesora pak dosvědčila, že v noci, při níž zemřela, slyšela hlasitou hádku: „Slyšela jsem, jak Ješčenková říká nahlas: ‚Nesahej na mě, prosím‘,“ vypověděla. Zpoza zdí prý bylo slyšet, jak je v bytě hlasitě demolován nábytek.

Nedotýkej se mě, křičela

Slyšela jsem nejméně pět ran, po kterých dívka křičela. Poté řekla: ‚OK, nikam nejdu, nejsi h*jzl, ale nedotýkej se mě!‘ Poté jsem ji slyšela, jak nahlas ječí. Dvakrát nebo třikrát,“‎ vypověděla. Forenzní expert Viktor Vasilenko prohlásil: „Smrt nastala čtyři nebo pět dní předtím, než byly nalezeny části jejího těla. Sokolov se ji nejdřív snažil uškrtit, ale to nebyla příčina smrti. Čtyři výstřely byly vypáleny, tři z nich ji zasáhly.“ Soud s vraždícím profesorem nadále pokračuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání