Mrtvou ženu našel kolemjdoucí ve čtvrtek odpoledne. „Vzhledem k podezření, že na její smrti mohla mít podíl cizí osoba, byli na místo přivoláni kriminalisté krajského ředitelství specializující se na násilnou trestnou činnost,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Zadržen tentýž den

Brzy bylo jasné, že ženu má na svědomí někdo cizí. Policie krátce poté dostala do pout podezřelou osobu. „V této chvíli můžeme potvrdit, že se jedná o muže, kterého policisté ve čtvrtek odpoledne zadrželi,“ pokračovala Štětínská s tím, že policie ho podezřívá z vraždy.

V pátek odpoledne policie potvrdila, že muž byl obviněn z vraždy. Tělo ženy leželo za nenápadným domkem u vstupu do Bělského lesa. Jde o starou vodárnu, jako vodárenský objekt slouží dům dodnes. Podle informací Blesk.cz mělo mezi oběma seniory dojít k prudké hádce. Muž měl pak popadnou nůž a ženu ubodat.

Pár desítek metrů od místa činu je návštěvníky parku velmi oblíbená restaurace. V době nálezu těla bylo otevřeno. „Byli jsme všichni v práci, obsluhovali jsme. Kdyby se za námi nedošli ptát kriminalisté, tak o nějaké vraždě vůbec nevíme,“ shodli se zaměstnanci.

Nejde o pohřešovanou Lucii

Mnoho lidí se obávalo, zda není obětí pohřešovaná Lucie Motlochová z Havířova. Po ní se slehla zem a od minulého pátku po ní policie intenzivně pátrá. Spekulace, že oběť z Bělského lesa je právě ona, policie vyvrátila. „Jde o jinou oběť. Paní Motlochová je i nadále v pátrání,“ potvrdila Soňa Štětínská.

Fotogalerie
4 fotografie