Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec v Tušicích vyvraždil vlastní děti, po letech se do míst vrátil zločin! Sousedé mají strach

Autor: jel - 
29. dubna 2020
15:50

Před několika týdny v Tušické Nové Vsi na Slovensku došlo k brutálnímu napadení mladého manželského páru. Místní obyvatelé si případ ihned spojili s tragickou událostí, která se stala před několika lety v sousední vesnici Tušice. Údajně mají totiž případy ledacos společného.

Podle informací severu Pluska.sk vidí velkou podobnost tamní obyvatelé především v nečinnosti policie. Domnívají se, že kdyby strážci zákona jednali dříve, ani jeden případ by nedopadl tak tragicky.

Zavraždil vlastní děti

Na Silvestra roku 2002 se v obci Tušice odehrála opravdová tragédie. Psychicky narušený otec Miroslav Kontra (†28) tam zastřelil své dvě malé děti Dianku (†5) a Milánka (†1) a to údajně jenom proto, aby se pomstil své manželce Daně. Ta od něho odešla, protože už nedokázala snášet jeho psychické a fyzické týrání.

Dana podala na svého manžela několik trestních oznámení, poslední pouhých pár dní před tragédií. Strážníkům údajně řekla o domácím násilí i to, že si Miroslav opatřil zbraň. Policie však nic nedělala. Trojice strážců zákona byla sice později odsouzena za maření policejního výkonu. Životy mrtvých dětí už to však nevrátí.

Osudný den popsala babička nebohých zavražděných dětí, Anna Marjová. Byla ten den doma i se svým manželem, když Miroslav s dětmi přijel, údajně byl bledý a vypadal šíleně. Když si paní Marjová uvědomila, že to co šílený otec drží v ruce není mobil, ale zbraň, okamžitě volala policii. Bylo už však pozdě. 

„Když jsem telefonovala, slyšela jsem zvláštní prásknutí, myslela jsem, že střelil do okna, až když jsem se postavila, uviděla jsem Dianku. Ležela na dvoře v kaluži krve a hned vedle ní Míra. Byli jsme přesvědčeni, že alespoň nad synkem se slituje. Mýlili jsme se. Vnouček seděl v kočárku a mezi očky měl ránu po střele,“ popsala nebohá paní hrůzný zážitek. 

Matka zavražděných dětí se po tragédii přestěhovala do Česka, kde založila novou rodinu.

Policisté prý pochybili i u druhého případu

Co se týče případu z letošního roku, předtím než opilý a zdrogovaný násilník Petr zmlátil do krve mladé manžele, podle informací Plusky policisté nejprve nechali pachatele odjet z bytu, kde zaútočil na svou manželku a tchýni. Pak jim utekl ještě jednou z domu svého bratra, kde porozbíjel okna.

Agresivní muž nakonec dorazil do rodinného domu v Tušické Nové Vsi, dům i auta zničil a mladý manželský pár do krve zmlátil před očima jejich dětí. Údajně trpěl jakousi bludnou představou, že žena, kterou hledá je v jejich domě. Útočník se nyní léčí na psychiatrii a trest možná postihne i policisty, kteří pochybili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání