Incident se odehrál přibližně po 15. hodině před hypermarketem Globus. Řidič luxusního stříbrného SUV značky BMW nebral ohledy na vyhrazená parkovací místa a zaparkoval přímo před vchodem do obchodního centra.

Kolemjdoucí si všiml, že auto nemá označení, že veze invalidního člověka, a proto řidiče upozornil. Ten se rozčílil a společně s dvojicí kumpánů (28 a 54) ho začal bít.

Krvavý ret

Přivolaným strážníkům to řeklo hned několik svědků i sám napadený. Ten měl na ústech ještě stopy krve,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Lékařské ošetření ale muž nepožadoval.

To už na místo dorazili i policisté. Trojici násilníků, kteří si šli mezitím v klidu nakoupit, okamžitě zadrželi. „Zjišťujeme, jakou roli měl každý z nich při napadení. Obviněni jsou z výtržnictví,“ upřesnil mluvčí policie Bohumil Malášek a ocenil pohotovost svědků. Těm se totiž incident podařilo nafotit. Záběry poslouží vyšetřovatelům.

Agresorům hrozí za výtržnictví až tři roky za mřížemi. Za parkování na vyhrazeném místě pro invalidy přitom řidiči hrozila výrazně menší sankce. Silniční zákon totiž umožňuje v tomto případě udělit pokutu na místě či ve správním řízení do 10 tisíc korun. Žádný bodový postih do karty řidiče se za tento přestupek neuděluje.

VIDEO: Velmi podobné situace se v Brně odehrávají nejčastěji v blízkosti hlavního nádraží.