Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mladík vyzbrojený samopalem zastřelil čtyři lidi a další zranil! Našli ho s kulkou v hlavě

Aktualizováno -
13. října 2020
15:44
Autor: ČTK, VaB - 
12. října 2020
21:03

Ve městě Bor v ruské Nižegorodské oblasti se střílelo v domě a na autobusové zastávce. Čtyři lidé zemřeli, další tři byli zraněni. Podle agentury TASS je ze střelby podezřelý osmnáctiletý mladík, který se předtím pohádal s babičkou. Tu měl smrtelně postřelit. Pak patrně zaútočil na další lidi, včetně skupiny, která čekala na autobusové zastávce. Střelec se pak dal na útěk a za ním vyrazila policie i zvláštní jednotky. V úterý ráno ho našli mrtvého.

Motiv útočníka zatím není znám. Zdroj z bezpečnostních sil ruské agentuře řekl, že vrah po hádce s babičkou nejdříve postřelil starší ženu, poté zabil souseda a následně zastřelil dva lidi. Poté uprchl. S sebou si vzal dvě pušky se čtyřiceti kusy střeliva.

Ruská média nejprve informovala o třech obětech, později však v nemocnici zemřela ještě starší postřelená žena, pravděpodobně babička střelce. 

Video  Dům, kde měl mladý střelec zastřelit svou babičku.  - Vyšetřovací výbor Ruské Federace
Video se připravuje ...

V době činu byl mladík pravděpodobně nepříčetný, píše TASS. Agentura AP podotkla, že některá média informují o tom, že muž střílel do lidí na zastávce nahodile. Stav raněných lékaři označili jako vážný.

Po stopách vraha vyrazili policisté i zvláštní jednotka OMON a další speciálové. Policie v pátrání po útočníkovi použila i bezpilotní letouny. Teprve ráno oznámily úřady že mladík byl nalezen. Podle ruského Vyšetřovacího výboru se nacházel asi 200 metrů od místa činu a měl střelné poranění hlavy.

Bor leží naproti městu Nižnij Novgorod na levém břehu řeky Volhy a má asi 80 000 obyvatel.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Manowar ( 13. října 2020 02:43 )

Podle vzoru USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání