Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda miminka v Přelouči: Místní si přejí trest i pro matku dítěte, sepsali petici

Autor: chal - 
12. října 2020
17:00

Na konci září se v Přelouči na Pardubicku odehrál horor, který šokoval snad všechny obyvatele tohoto bezmála desetitisícového města. Rumunský otčím Robert N. (28) tam brutálně napadl miminko své partnerky Saši S. (19). Děťátko utrpělo vážná zranění, kterým podlehlo. Muži podle jeho slov vadilo, že dítě neustále brečelo, i když se o něj dobře staral. Policie už Rumuna obvinila z vraždy, podle některých obyvatel Přelouče by to samé mělo potkat i matku zesnulého miminka. Sepsali z toho důvodu dokonce petici, kterou už podepsaly stovky lidí.

Rumun miminko napadl v sobotu 24. září, zatímco matka dítěte spala. Motivem byl údajně pláč, děťátko prý nešlo utišit, přestože se o něj Robert N. staral a dával mu napít. Muž dítě napadl pěstmi, miminko útok nepřežilo. Společně se Sašou S. pak dítě v kočárku schovali v mokřadu za Přeloučí a plánovali z Česka odjet. Ještě než to stihli, si pro Roberta došli policisté.

Zalarmovali je rumunští kolegové, kterým příbuzní rodiny zesnulého miminka nahlásili, že dítě zřejmě přišlo v České republice o život. Policistům pak netrvalo dlouho zjistit, že nejde o falešnou zprávu. Posléze dopadli 28letého Rumuna, který se při výslechu k činu přiznal. Policisté ho proto obvinili z vraždy, Robertovi N. hrozí 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

Video  Muž obviněný z vraždy dítěte. 
Video se připravuje ...

Událost obyvatele Přelouče šokovala. Překvapilo je i chování matky zesnulého dítěte. Několik svědků na sociální síti popsalo, že mladou ženu vidělo pohybovat se po Přelouči se svými příbuznými, prý se chovala, jako kdyby se snad ani nic nestalo. Mezi lidmi se také šušká, že je Saša znovu těhotná.

Přeloučané se s krutou smrtí nevinného dítěte ale jen tak srovnat nehodlají. Na internetu se dokonce objevila petice, jejíž organizátoři žádají trest nejen pro Roberta N, ale i pro Sašu S. „Přejeme si spravedlnost pro zavražděné miminko!“ uvedli. Výzvu podepsaly stovky lidí.

petr lošek ( 14. října 2020 16:51 )

Jeden zas ranej cikan z Rumunska zabije miminko pěstma,další sfetovanej cikan zabije miminko v teplicích,také pěstma.To neudělá ani zvíře zvířecímu miminu,ale zvíře je zvíře a cikán je cikán,co dodat..

andreas ( 13. října 2020 16:52 )

Dala bych mu doživotí... a jí 20 let natvrdo, ať už žádné dítě nemá...

iFender ( 12. října 2020 23:09 )

Havlův právní stát.Láska a pravda ne vždy vítězí a slovo spravedlnost naše soudnictví nezná.Pachatel má větší práva a ochranu jak jeho oběť.Nikdo s tím problémem nehne,nikdo!

Jarabak ( 12. října 2020 18:13 )

Mě překvapuje, jak často se policie na tyhle "matky" dívá jako na chudinky, místo aby je také stíhala. Zvláštní, že na tak samozřejmou věc se v téhle zemi musí sepisovat petice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání