Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záchrana před plameny v poslední chvíli: Přelezl na vedlejší balkon, jeho rodina v bytě uhořela!

Autor: kaj, rc - 
14. srpna 2020
05:30

Tragédie se stala v sobotu v podvečer v Bohumíně. V plamenech tam zahynulo 11 lidí. Požár měl v bytě v 11. patře, kde byla jeho rodina na oslavě, založit Zdeněk K. (54) z pomsty. Lidé se před ohnivým peklem snažili zachránit lezením přes balkon!

Tragédie se stala v sobotu krátce před šestou hodinou odpoledne v jednom z bohumínských paneláků. V bytě v 11. poschodí vypukl požár, při němž přišlo o život 11 lidí. V bytě se zrovna konala rodinná oslava, na níž přišlo 15 lidí. Pouze čtyři lidé tragédii přežili. Oslavenci před plameny utekli přelezením na vedlejší balkon. Šest lidí uhořelo a dalších pět zemřelo skokem z balkonu. Lidem z hořícího bytu se snažil pomoci soused, který byl v té době doma.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

„Naštěstí jsem byl se svou ženou doma,“ uvedl pro Novinky.cz s tím, že se na balkoně nacházeli tři muži, kteří pomáhali ženě. „Ti tři muži se na balkonu snažili pomoci ženě, která se také pokoušela přelézt z vedlejšího bytu. Měla ale strašný strach, protože je to opravdu velká výška,“ dodal s tím, že jim podal židličku, aby se na ni mohli postavit, a ženu tak přetáhnout. „To se podařilo. Paní měla už docela velké popáleniny, navíc se nadýchala zplodin, takže nemohla popadnout dech,“ popsal dramatické chvíle soused s tím, že popálení byli i muži, kteří měli všude puchýře.

Video  Místostarosta Bohumína Igor Bruzl se vyjadřuje k situaci nájemníků ve vyhořelém paneláku. Po žhářském útoku tu zemřelo 11 lidí.  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Požár v bytě měl založit Zdeněk K. Čtyřiapadesátiletý muž se k hroznému činu přiznal na místě. Byt prý polil hořlavinou a zapálil. Požár měl založit z pomsty. V bytě se totiž nacházela jeho rodina, která ho na oslavu nepozvala. V plamenech zemřel jeho syn Lukáš, vnouček Dominik a snacha. Jeho expřítelkyně Silvie, která od něj měla utéci kvůli teroru, jenž už nemohla snášet, byla převezena s vážnými popáleninami do nemocnice. „Ty hajzle! Tys to zapálil!“ měl podle Novinek.cz na Zdeňka K. křičet jeden muž pod domem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání