Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V rybníku u Příbrami našli tři mrtvé včetně dítěte! Rodinná tragédie, tvrdí místní

Aktualizováno -
21. července 2020
14:32
Autor: dce, ČTK, VaB - 
21. července 2020
06:33

Policie prověřuje úmrtí dvou dospělých a dítěte, kteří byli v pondělí večer nalezeni na hladině rybníka ve Lhotě u Příbramě. Podle všeho se jednalo o členy jedné domácnosti – otce, syna a nezletilého vnuka! Zabilo je patrně probíjející čerpadlo.

„Ve 22:40 jsme přijali na linku 158 oznámení o úmrtí tří osob nalezených na hladině rybníka v obci Lhota u Příbramě,“ uvedla Nováková. Přivolaný lékař mohl u utonulých již jen konstatovat smrt, informovala v úterý ráno na twitteru středočeská záchranná služba.

Policisté případ prověřují pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.„Příčina i další okolnosti úmrtí osob jsou předmětem šetření příbramských policistů,“ uvedla Nováková. Dodala, že u zemřelých – dvou dospělých a dítěte – byla nařízena soudní pitva.

„Je to rodinná tragédie, obec poskytne rodině veškeré zázemí, a pokud budou potřebovat nějakou pomoc, jsme k tomu připraveni,“ řekla ČTK starostka obce Eva Drmlová. Podle informací Blesk.cz těla našla blízká příbuzná zesnulých a mělo se jednat o otce se synem, třetím mrtvým je dle serveru iDnes.cz nezletilý vnuk.

iDnes.cz také informuje, že tragédii zavinilo ponorné čerpadlo, které zde měla rodina, žijící vedle rybníka, připojené. Nefunkční čerpadlo měl jít nejstarší z mužů zkontrolovat. Jenže čerpadlo probíjelo... Syn s vnukem mu pak přiběhli na pomoc, proud ale zabil i je.

Kriminalisté se v úterý odpoledne vrátili k místu neštěstí společně s elektrikářem. Podle fotografa Blesku na místě zkoušejí kabely, které mohli vést k čerpadlu. Na místě je i žena, která měla utonulé najít. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání