Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Při bouřce se utopil v kaluži! Pitva odhalila, co se stalo mrtvému muži v Kojicích

Autor: ČTK, jel - 
16. června 2020
15:54

O víkendu zasáhly Pardubický kraj silné deště, které způsobily obrovské škody na majetku. V neděli policie v Kojicích našla v kaluži mrtvého šestapadesátiletého muže. Už při prvotním ohledání bylo vyloučeno cizí zavinění. Nebylo však jisté, zda nejde o oběť víkendových dešťů.

Bouřky se silnými přívalovými dešti v neděli v Pardubickém kraji nadělaly značné škody. Deště ustaly až odpoledne, následně vzedmuté hladiny vodních toků začaly klesat. Na několika místech byl vyhlášen druhý povodňový stupeň a v Luži na Chrudimsku dosáhla Novohradka dokonce třetího povodňového stupně.

Šestapadesátiletý muž, kterého svědci našli v neděli v kaluži vody v Kojicích na Pardubicku, utonul. „Pitva neprokázala cizí zavinění,“ řekl policejní mluvčí Ondřej Zeman. Mluvčí na dotaz ovšem přímo nepotvrdil ani nevyvrátil, zda smrt muže byla přímým důsledkem záplav.

U nálezu muže zasahovali středočeští hasiči, protože Kojice leží na hranici Pardubického a Středočeského kraje. Policie nařídila zdravotní pitvu, která by mohla objasnit, zda mužova smrt nějak souvisela s lijáky. „Ležel mezi zpevněnou asfaltkou a plotem v záplavě vody, která se hrnula z polí,“ řekl po nálezu těla mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Největší škody nadělaly rozvodněné potoky a voda z polí. V Heřmanově Městci přetekl Zámecký rybník a voda z něj do výšky jednoho metru zalila blízký domov důchodců. Klienti domova byli evakuováni do horních pater objektu. „Město Heřmanův Městec zajistilo zásobování potravinami na dnešní večer. Nikomu se nic nestalo,“ uvedl hejtman Martin Netolický (ČSSD).

„Je možné, že klienti zůstanou v prvním patře, než se vysuší přízemí, nebo je převezeme do jiného domova pro seniory přímo v místě, případně jsme připraveni klienty přepravit do jiného našeho zařízení,“ řekl v neděli Vít Hofman, mluvčí pražského magistrátu, kterému domov patří.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání