Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapec, který bestiálně zmrzačil pejska Oskara: Je to mladík, bez poskvrnky, hlásí policie!

Autor: shp - 
26. května 2020
19:15

Už se ví, kdo oslepil nebohého pejska Oskara. Tyranem, který ho připravil o oči, je teprve šestnáctiletý Kristián z osady u obce Malcov v okrese Bardějov. Prokurátor ho obžaloval z obzvlášť krutého a surového zločinu týrání. Zvíře má jediné štěstí, že mu už našli nový domov.

Chlapec tvrdí, že psa oslepil, protože ho napadl. „Kousl mě do nohy a vytrhl z ní maso,“ bránil se pro Nový Čas chlapec, který ze sebe horko těžko vydal pár slov. Členové Občanského sdružení Druhá šanca předpokládali, že Oskarovi někdo vypálil oči žíravinou, protože místo nich má jen dvě jamky.

Video  Slepý pejsek Oskar se krmí.  - Facebook
Video se připravuje ...

Kristián však tvrdí, že psa zbil tak brutálně, až oslepl. „Použil jsem na to palici,“ řekl Kristián. Svého činu dle vlastních slov lituje. „Už bych to nikdy neudělal,“ tvrdí. Kristián se měl k týrání zvířete přiznat sám. „Do osady přijeli policajti, tak jsem jim řekl, že jsem to udělal já,“ dodal.

Máma: Je to dobrý syn

Jeho matka Viera tvrdí, že její syn není zlý chlapec a že s ním nemá žádné problémy. „Nevím, co to do něho vjelo, je to dobrý syn,“ brání matka potomka, který se za svůj skutek bude zodpovídat před soudem. Policie se případem zabývá už dlouhé měsíce. Teprve nyní však přišel posun.

Po podání trestního oznámení policista Obvodního oddělení PZ v Kurově zahájil trestní stíhání. Profesionální práce policie vedla ke vznesení obvinění a návrhu na podání obžaloby za zločin týrání zvířat, a to zvlášť krutým a surovým způsobem konkrétní osobě – mladistvému K. B. z osady v obci Malcov,“ uvedla policie.

Oskar už našel nový domov

Pokud bude Kristiánovi prokázána vina, hrozí mu až dva roky vězení. Vzhledem k tomu, že jde o nezletilého, sazba se zkrátí o polovinu. Oskarovi, který už podstoupil operaci, už našli adoptivní rodinu. „S velkou radostí oznamujeme, že Oskar má svůj úžasný vysněný domov plný lásky a pozornosti. Sladil se už se psími i lidskými přáteli a jsme za to vděční,“ uzavřeli lidé z OZ Druhá šanca.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání