Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Večerní panika na Kladně: Mrtvý muž nebyl nakažen koronavirem!

Aktualizováno -
18. března 2020
16:27
Autor: VaB, ČTK - 
18. března 2020
14:50

Zásah hasičů a záchranářů v ochranných oblecích vyvolal na Kladně v úterý večer velký rozruch. Důkladná opatření záchranářů zapříčinilo úmrtí muže (†49), který měl být podle hlasů místních lidí před smrtí na testech kvůli koronaviru! Údajně měl mít dokonce příznaky. Mluvčí kladenské radnice ale ve středu potvrdila, že muž nakažený nebyl.

V úterý večer zasahovaly záchranné složky na sídlišti v Litevské ulici v Kladně-Kročehlavech. Hasiči i záchranáři měli speciální ochranné obleky. Záchranáři původně vyjížděli k muži, kterého se snažili oživit, to se jim ale nepovedlo. „Lékař na místě konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Effenbergerová. 

„Zatím nemáme výsledky. Případem se zabývají kladenští kriminalisté,“ uvedla ve středu pro Blesk mluvčí policie Jana Šteinerová a potvrdila zásah složek v ochranných oblecích.

Později se ukázalo, že muž, který zemřel, nebyl nakažený koronavirem. Podle mluvčí kladenské radnice Lucie Steinerové to potvrdila laboratoř nemocnice v pražském Motole.  

Města se zmocnila bezmála panika 

Situace byla pro obyvatele nepřehledná. „Říká se, že ráno byl na testech. Že prý byl nedávno v zahraničí. Říká se toho hodně,“ uvedla podle eXtra.cz v úterý jedna ze svědkyň.

Na klidu obyvatel velkého sídliště nepřidal ani fakt, že se večer z megafonu údajně ozvala výzva, aby si lidé zavřeli okna. „Z našeho rozhlasu to nebylo,“ řekla mluvčí města Kladno Lucie Steinerová. Informaci o tom, že hlášení proběhlo, uváděla také agentura AKTU.cz. Na místě byl podle téže agentury i hygienik. Ještě štěstí, že se veškeré obavy místních nakonec ukázaly být nepodložené.

villon ( 18. března 2020 20:50 )

Celý Kladýnko má nervi v pr_deli a bolavý srdíčko z pádu Džegrova drým týmu do druhý ligi a teď eště tohle? Se nedivim že celí město šlo do kolen.

Vern ( 18. března 2020 15:40 )

Pokud tedy byl včera ráno na testech. Tak dnes už dávno po 24 hodinách nemají výsledky..?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání