Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Údajného Čecha jménem Mohamed (20) zadržela policie pro vraždu: Ve Švédsku prý ubodal staříka!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, VaB - 
25. února 2020
13:04

Mladík jménem Mohamed, který má švédské a údajně i české občanství, byl zadržen ve Švédsku pro podezření z vraždy! Oběť byla nalezena s deseti bodnými ranami v zádech.

Dvacetiletý mladík jménem Mohamed, který má švédské a údajně také české občanství, byl ve Švédsku zadržen pro podezření z vraždy sedmdesátiletého muže. Informovala o tom švédská média. České velvyslanectví ve Švédsku ověřuje, zda se skutečně jedná o občana ČR, sdělilo ČTK ministerstvo zahraničí. 

Oběť byla nalezena minulý týden v úterý ve městě Borås na jihu země s deseti bodnými ranami v zádech, uvedl švédský deník Aftonbladet. Podezřelý útočník byl zadržen ve čtvrtek a při výslechu se údajně k činu přiznal.

Švédské servery Fria Tider a Samhällsnytt, které jsou kritické k migrantům, v pondělí napsaly, že podezřelým je přistěhovalec jménem Mohamed. Do Švédska přišel v roce 2010 a v roce 2015 získal švédské občanství. Dotyčný má prý rovněž české občanství.

Podle švédských médií byla podezřelému v minulosti nařízena psychiatrická léčba a byl rovněž pokutován za držení menšího množství drog. Prokuratura předpokládá, že svou oběť si útočník vybral náhodně.

„Švédská policie naše velvyslanectví v této věci zatím nekontaktovala, pracovníci ambasády proto ověřují, zda se skutečně jedná o občana ČR. Informace máme v tuto chvíli pouze z médií,“ uvedlo na dotaz ČTK české ministerstvo zahraničí. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání