Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vlakvedoucí zbil cestujícího obuškem: Opět dělá pro České dráhy!

Vlakvedoucí zbil brutálně cestujícího obuškem: České Dráhy ho vrátily do služby! (vlevo ilustrační foto)
Vlakvedoucí zbil brutálně cestujícího obuškem: České Dráhy ho vrátily do služby! (vlevo ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: rc, VaB - 
12. února 2020
14:04

Překvapivou dohru má útok zaměstnance Českých drah na pasažéra ve vlaku, který loni na podzim natočil jeden z cestujících, a zveřejněné záběry následně šokovaly celé Česko. Incidentem se následně začal zabývat i zaměstnavatel, který vlakvedoucího postavil mimo službu. Jenže uplynulo pár týdnů a vše je jinak...

Koncem září minulého roku jeden z pasažérů ve vlaku Českých drah natočil šokujícího video, které později umístil na sociální sítě. Video zachycuje vlakvedoucího Jana Š., který na cestujícího vytáhl obušek a začal ho mlátit hlava nehlava! „Ten zákrok byl zcela neadekvátní. Teleskopickým obuškem mlátil mladík v uniformě ČD sedícího bezbranného člověka. Do krvavých šrámů na jeho rukou, co měl před obličejem, a jeho noze. Toto by se v civilizaci dít nemělo,“ popsal na twitteru hrůzný incident svědek Radek K.

 

Vlakvedoucí Jan Š. se však bránil, že to bylo zcela jinak. Podle něj byl cestující opilý a jeho InKarta byla zcela zničená. „Prvopočátek situace byl ve zničené kartě, kdy cestující nemohl prokázat nárok na slevu a vulgárně mě nutil k ignorování tohoto faktu. Sám dotyčný cestující, vydávaný na twitteru za poškozeného, uznal, že byl pod vlivem alkoholu a napadl on mě a já se jen oprávněně bránil,“ uvedl pro Blesk vlakvedoucí s tím, že muž neutrpěl žádná zranění.

Případem se zabývala i policie, případ byl však odložen poté, co cestující přiznal, že konflikt vyvolal. České dráhy vlakvedoucího ale stejně postavily mimo službu. „Přestože byl konflikt jednoznačně vyvolán ze strany podnapilého cestujícího, rozhodně nesouhlasíme se způsobem, jakým náš vlakvedoucí na situaci reagoval. Použití násilí, v tomto případě dokonce obušku, který v žádném případě nepatří k vybavení našich zaměstnanců, je naprosto nepřijatelné. Zaměstnanec byl stažen ze služby a věc je s ním řešena v pracovněprávní rovině,“ uvedl v lednu mluvčí společnosti Jiří Joklík.

Jenže po několika týdnech už je vše jinak a Jan Š. údajně opět pro České dráhy pracuje! „Věc jsme interně prošetřili a vzhledem k tomu, že byl pracovník v minulosti bezproblémový, tak byl přeřazen na jinou pozici. Nebudeme zveřejňovat na kterou, pracovněprávní vztahy považujeme za důvěrné,“ potvrdila Blesk.cz mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. Není jasné, jestli muž ještě přichází do kontaktu s pasažéry, podle serveru TN.cz však již v rámci práce nejezdí vlakem. 

 

Kozomrd ( 13. února 2020 17:09 )

On leží, ty na něm a kalhoty stažené viď ty prasáku..

Kozomrd ( 13. února 2020 17:07 )

Dobře mu naložil Škoda, že jsem tam nebyl. Mám také teleskopický obušek. Odtáhnout ho do uličky a tam ho mlátit na střídačku, jak když se mlátí obilí. Pěkně si u toho i společně zazpívat. To by bylo, abychom z něj nevymlátili nějaké ty grošíky za jízdenku. Když můžu tak přiložím ruku, ať se dílo povede. Hlavní je být v přesile..

Citronel ( 12. února 2020 15:11 )

Ono pracovat s lidmi není jen radost.Obzvláště my z východu jsme trochu,někdo i více tupější.Prázdná hlava a k tomu alkohol udělá své,s takovým člověkem není možno se nějak na čemkoliv domluvit.Asi po zkušenostech věděl co má nosit u sebe.Já když jdu na procházku,tak mam u sebe teleskop,nůž a slzák,též po zkušenostech,kdy na mě bežel několikrát nějakej čokl,taky bych raději vycházel s plnou náručí květin a s ůsměvem je rozdával.Chodím do míst kde je volné pobíhání psů zakázáno,náhubek jsem za 10 let viděl jednou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání