Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pavel se sousedem zachránili životy třem lidem. Jejich auto skončilo v ledové vodě

Autor: DH - 
18. ledna 2020
20:01

Na silnici I/6 směrem z Bochova na Karlovarsku do Prahy došlo během pátečního odpoledne k hrozivé dopravní nehodě. Po srážce dvou osobních vozidel jedno zůstalo na komunikaci, ale druhé se převrátilo a skončilo v rybníku. Začal tak boj o život provázený velkým hrdinstvím.

Ve vozidle, které se ocitlo ve vodě, seděli v době nehody tři lidé. Naštěstí na břehu v tu dobu stáli dva svědci nehody, kteří se zachovali jako skuteční hrdinové. Pan Pavel a jeho soused totiž ani na moment nezaváhali, sundali oblečení a skočili do vody na pomoc.

„Sundal jsem si akorát bundu a skončil jsem tam. Ti lidé byli v šoku. Auto šlo rychle ke dnu. Ale mluvili se mnou. Ptal jsem se jich, kolik jich tam je,“ podělil se s FTV Prima zachránce, jehož pohotové chování ocenili i samotní hasiči. Nebýt prý jeho a druhého svědka, mohli umírat lidé.

„Rychlý a obětavý zákrok svědků nehody zachránil posádce převráceného auta život. Vyprostit osoby z převráceného vozidla, které se potápí pod vodu, navíc v aktuálních klimatických podmínkách, je nesmírně složité. Bez okamžité pomoci svědků nehody by následky byly mnohem vážnější,“ řekl Martin Kasal, mluvčí karlovarských hasičů.

V druhém automobilu cestovali čtyři lidé, záchranáři proto na místě ošetřili hned osm osob s lehčími zraněními. Vůz z rybníka vyprostili hasiči s pomocí odtahové služby. Nehoda uzavřela komunikaci na několik hodin. Co za nehodou stálo, není zcela jasné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání