Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mrtví a zranění po těžké nehodě na Písecku! Tragédie už má 3 oběti

Aktualizováno -
10. ledna 2020
18:23
Autor: ČTK, yks - 
10. ledna 2020
13:26

Tragická nehoda na Písecku si v pátek vyžádala už tři oběti! Dvě ženy nepřežily střet dvou aut. Třetím mrtvým je muž, který zahynul po převozu do nemocnice. Tragická událost se stala na silnici mezi Pískem a Čížovou. Vozovka byla uzavřena.

Podle posledních informací Tn.cz nehodu přežila pouze jedna za čtyř osob. I ta ale o život bojuje v nemocnici. 

Nehoda se stala krátce před polednem na silnici číslo 1219. Ze zatím nezjištěných příčin se srazila vozidla Ford Focus a Suzuki Wagon. V každém cestovali dva lidé. 

„Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje (přijalo, pozn. red.) na tísňovou linku informaci o dopravní nehodě, která se stala v katastru obce Čížová, části obce Krašovice,“ informovala tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Řekla, že k nehodě okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a přistál u ní také vrtulník LZS. Zasahující hasiči museli podle mluvčí ze zcela zničených aut všechny čtyři osoby vyprošťovat. 

„U dvou z nich (z každého vozu jedné) lékař ZZS konstatoval smrt. Ze čtyř osob tedy dvě osoby následky střetu nepřežily. Další dvě byly okamžitě transportovány do nemocnice,“ uvedla Matějů s tím, že hasiči na místě zasahovali asi do 13. hodin. „Písecká jednotka zajistila obě auta proti vzniku požáru a provedla kontrolu úniku provozních kapalin. Pak nehodu předali Policii ČR,“ popsala mluvčí.

Policisté silnici v místě nehody zcela uzavřeli. Předpoklad uzavření bude po dobu šetření, odtahu vraků a úklidu vozovky minimálně tři hodiny, sděllila Matějů. „Zásah písecké jednotky bude pokračovat poté, co bude policejní šetření ukončeno,“ uzavřela.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání