Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ostrava truchlí kvůli Oskarovi (†28): „Stačí vteřina a přijdeš o všechno,“ napsala jeho blízká

Autor: yks, chm - 
13. prosince 2019
17:11

Ostrava a celá země se těžce vzpamatovává z šoku, který způsobila smrt sedmi nevinných lidí v tamní Fakultní nemocnici. Když vyšinutý masový vrah Ctirad Vitásek (†42) dokončil své řádění, bylo pět lidí po smrti a dva další smrtelně zranění. Jednou z obětí byl usměvavý sympatický mladík Oskar J. (†28), se kterým se teď na sociálních sítích loučí mnoho lidí. Přátelé, spolužáci, blízcí i docela neznámí lidé vyjadřují také svou soustrast postižené rodině.

Věčně usměvavý, hodný kluk, který měl slabost pro kulturu těla a cvičení ve fitcentru. Tak vzpomínají kamarádi a známí na 28letého Oskara J. Jeho život se uzavřel náhle během jediné chvíle, když psychicky narušený maniak začal v úterý střílet do lidí ve značně obsazené čekárně před traumatologickou ambulancí ostravské Fakultní nemocnice.

Mezi oběťmi, které vrah zasáhl, byli dva stávající a jeden bývalý pracovník vězeňské služby, žena na invalidním vozíčku, bývalá nemocniční laborantka a také Oskar. „Věčně vysmátý kluk, sympaťák, hodný člověk. Byla jsem v šoku, když jsem zjistila, že jedním z nich je on,“ napsala Jana, která znala Oskara z práce. „Tohle se, kámo, nemělo stát, upřímnou soustrast celé rodině,“ píše Dominik.

Tragédie samozřejmě nejtvrději dopadla na Oskarovy nejbližší. Ti oznámili termín posledního rozloučení, které se má konat v ostravském krematoriu ve středu. „Pamatujte... Važte a užívejte čas který můžete strávit s těmi, kdo tu ještě jsou,“ napsala na svůj profil Oskarova sestra.  

"Byl to svobodný mladý synek, celý život měl teprve před sebou, jsme z toho špatní," řekli u pietního místa Blesku Oskarovi strýc s tetou.

Velký ohlas má smrt Oskara J. také na pietním místě před nemocnicí. Je totiž přímo z Ostravy-Poruby. Také tam se sešlo velké množství fotek a květin, je tu i velký plyšový slon. Bolestná je vzpomínka rodičů. Objevila se zde lucerna se svíčkou a vzkazem: „Okinkovi od maminky a taťky“.

panda82 ( 17. prosince 2019 13:04 )

Zaráží mne tady ten cynismus, některých lidí, přece se nemusíte vyjadřovat,

Adlka tivarov ( 15. prosince 2019 09:07 )

Ne ní. Oskara jsem znala že Střední Školy.Bylo to super kluk a kamarád pořád se usmíval byl takové sluníčko a uměl vždycky zvednout náladu. Mě to řekl kamarád v práci že on umřel.Já jsem z toho byla v šoku jak mi to řekl nemohla jsem tomu uvěřit že právě on takový mladý kluk.

Adlka tivarov ( 15. prosince 2019 08:57 )

Oskar byl úplně super kluk. Pořád se usmíval. Mě to řekl kámoš z práce že zrovna on. Já jsem tomu nemohla uvěřit že ho zabil.

soorry ( 14. prosince 2019 14:42 )

Vešel do čekárny a pálil, nestihli se ani nadeschnout. Kdyby ho měli zpacifikovat, museli by se dostat až k němu na dosah a holýma rukamam zpacifikovat, neměli šanci.... už to jde na rozum???

montevideo ( 14. prosince 2019 12:42 )

A co je tobě do toho?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání