Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malá Gábinka (4) přišla při strašlivé autonehodě o rodiče i sourozence: Obec na ni vypsala sbírku

Autor: yks - 
5. září 2019
15:20

Vskutku tragické následky měla dopravní nehoda, k níž došlo na začátku srpna u obce Drobovice na Kutnohorsku. Při srážce tří aut se mohutná cisterna převrátila na osobní automobil. V tom cestovala čtyřčlenná rodina. Přežila jen malá, teprve čtyřletá Gábinka. A právě na ni vypsala teď obec Okříšky finanční sbírku.

„Mladá šťastná rodina, vždycky s úsměvem ve tvářích.“ Tak vzpomínají obyvatelé městysu Okříšky na oběti tragické autonehody z počátku srpna. Stránky obce popisují i to, jak pravděpodobně k neštěstí došlo. 

„Nezodpovědný řidič začal v nepřehledném úseku předjíždět. Překvapení pro řidiče protijedoucí cisterny, stržený volant, převrácení mnohatunového monstra přímo na osobní automobil.“ líčí výzva na pomoc holčičce, která jako jediná z rodiny hrůznou událost zázrakem přežila. 

V zavaleném autě vyhasl život Gábinina tatínka, její maminky a také jejího staršího brášky Dominika (†6). Ten se už jistě těšil na to, jak po prázdninách nastoupí do první třídy. K tomu už ale nedojde. „Odešli, aby se stali anděly,“ líčí dojemně výzva. 

Upozorňuje i na to, že malá Gábinka přišla o své nejbližší a bude potřebovat pomoc. „Rodiče a bratříčka jí nikdo nenahradí, její další cestu životem jí ale můžeme alespoň zčásti společně usnadnit,“ stojí na stránkách.

Právě proto tedy zřídil městys Okříšky veřejnou Sbírku pro Gábinku a uvedl číslo účtu, na který holčičce, která zůstala sama, mohou lidé přispět finančním darem. „Děkujeme za Vaše otevřená srdce a pomoc v těžkých chvílích,“ uzavírá výzva.

Kdokoli by chtěl Gábince přispět, může tak učinit na zvláštním bankovním účtu 123-312 750 257/0100.

Zobrazit celou diskusi