Bouralo se na klatovském dálničním přivaděči, a to u sjezdu na Litice. Srážka tří vozidel má tragické následky. „Naše posádky na místě resuscitovaly muže (56), ten ale přes veškerou naši snahu svým zraněním podlehl,“ sdělila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Nezastavil na "STOP"

Příčinou tragédie je podle policistů to, že řidič (43) fordu jel ve směru od sjezdu z přivaděče u Litic, nezastavil na stopce a odbočil do Řepné ulice směrem na Radobyčice. „Při tom došlo ke střetu s osobním vozidlem tovární značky Renault, které jelo po hlavní silnici směrem od Litic na Radobyčice,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Renaulta náraz odhodil do protisměru, tam se auto čelně srazilo s přijíždějícím náklaďákem. Řidič osobáku na místě zahynul. Zdravotníci na místě ošetřili ještě jednoho muže. „Ten však nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení,“ doplnila Divišová.

„Policisté na místě u řidičů provedli dechové zkoušky a testy na zjištění přítomnosti omamných či návykových látek s negativním výsledkem,“ dodala Hokrová. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 200 tisíc korun.

VIDEO: Bouračka na D6, auto skončilo v retenční nádrži.