Záhadou totiž bylo, jak se zdemolovaný osobní vůz ocitl v kolejišti. Na trati - loni v září - byla v té době výluka, nikdo proto nedokázal ani odhadnout, jak dlouho tam vozidlo bylo. Vůz nejspíše projel po srážce polem a spadl ze srázu, vlak se s ním nesrazil.

Na místo vyrazily všechny složky IZS. Uvnitř zdemolovaného vozu Seat Cordoba byla žena bez známek života. „Lékař bohužel musel konstatovat smrt. Na místo byl povolán koroner,“ uvedl tehdy mluvčí záchranářů Martin Brejcha.  

Polák se přihlásil

Policisté případ nyní uzavřeli. V polovině prázdnin dostali znalecké posudky, které říkají, že za nehodu může řidič nákladního auta. Podle servru indes.cz policisty kontaktoval kamioňák z Polska s tím, že na soupravě objevil odřeniny, které mohlo způsobit jiné vozidlo. Při výpovědi však tvrdil, že si není vědom jakékoliv srážky s jiným autem. Spis proto nyní putuje do Polska, u nás řidič není stíhaný. 

Na trati byla v té době výluka, ke střetu s vlakem nedošlo.  „Vozidlo pravděpodobně sjelo do kolejiště ze stráně od silnice a nacházelo se zde již nějakou dobu. Vlaky zde nyní jezdí v nestandardním režimu, což vysvětluje i pozdější objevení vraku,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar. Toho si všiml strojvedoucí jedné z lokomotiv.

VIDEO: Nález mrtvého muže v kolejišti.

Video
Video se připravuje ...

Na kolejích v pražských Košířích nalezli mrtvého muže. David Malík