Tragická nehoda se stala v neděli ráno na konci obce Janovice nad Úhlavou ve směru na Nýrsko. Ze silnice tady vyjel a do stromu narazil autem se speciálně upraveným řízením vozíčkář (†26) z Klatovska. „Ve vozidle zůstal po nehodě zaklíněný. Zraněním, bohužel, na místě podlehl,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha. Policisté nařídili soudní pitvu.

Do stromu narazilo i auto u Mířkova na Domažlicku poté, co řidič nezvládnul pravotočivou zatáčku. „Muže, ročník 1956, jsme letecky převáželi na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Pacient byl při vědomí. Zraněnou ženu jsme vezli sanitním vozem na chirurgii tamtéž,“ řekl Brejcha. Ještě před převozem dali policisté řidiči dýchnout, alkohol před jízdou nepil.

To řidič, který boural u Mlýnce na Tachovsku, se alkoholu nebál. Když vyjel ze silnice, strhnul prudce řízení, dostal smyk a narazil do betonového můstku. „Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče pozitivní s výsledkem překračujícím 3 promile,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Řidič i jeho spolujezdec se při nehodě zranili a sanitky je převezly do nemocnice. „U převozu zraněného spolujezdce asistovali policisté, neboť i tento muž byl pod vlivem alkoholu a jevil známky agresivního chování,“ dodala Burešová.

Záchranářský vrtulník přepravoval do nemocnice i dalšího zraněného. „Mezi obcemi Honezovice a Nedražice na jižním Plzeňsku řidič s vozidlem značky Toyota Corola vjel mimo komunikaci a narazil do stromů,“ řekla Burešová.  Dechová zkouška na přítomnost alkoholu nebyla u řidiče s ohledem na zranění provedená. To, zda byl řidič pod vlivem alkoholu či nikoliv, určí až vyžádaný rozbor krve.

VIDEO: Hromadná nehoda na D1 z palubní kamery osobního vozu.

Video
Video se připravuje ...

Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní. TV Prima