Bouralo se na rovném a přehledném úseku silnice. „Řidič (†69) vozidla Hyundai i20 z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde došlo ke srážce s projíždějícím nákladním vozidlem značky Man. Dále došlo zezadu k nárazu vozidla značky Hyundai i30, se kterým jela řidička za ním,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Řidič z vozidla Hyundai byl ve velmi vážném stavu. „Po resuscitaci jsme jej vezli napojeného na umělou plicní ventilaci na emergency plzeňské fakultní nemocnice. Bohužel přes veškerou snahu během transportu svým zraněním podlehl,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Zranění utrpěla i řidička (54) druhého hyundaie a řidič (33) kamionu. „Pacienta jsme převezli na chirurgickou ambulanci fakultní nemocnice na Lochotíně, pacientku na tutéž ambulanci do nemocnice v Klatovech, nebyli v ohrožení života,“ dodal Brejcha.

Příčinu dopravní nehody policie dále šetří. Silnice byla kvůli vyšetřování uzavřena dvě a půl hodiny, v obou směrech policisté stanovili objízdnou trasu.

Fotogalerie
4 fotografie