Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Taxikář (40) pod vlivem vezl muže v kufru! Další jízdu mu zakázala budějovická policie

Za volantem taxíku pod parou se zákazníkem v kufru. Šofér taxíku si bude muset koupit jízdenky.
Za volantem taxíku pod parou se zákazníkem v kufru. Šofér taxíku si bude muset koupit jízdenky.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: VaB - 
3. prosince 2019
12:34

Pod vlivem alkoholu a se zákazníkem v kufru. Takhle se proháněl centrem Českých Budějovic čtyřicetiletý řidič taxíku. Když si nestandardního „nastupování“ všiml operátor městských kamer, zavolal na místo strážníky. 

V pondělí v půl třetí ráno si operátor městských kamer v Českých Budějovicích všiml řidiče taxíku, jak nabírá čtyři klienty do svého vozu. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby po několika metrech řidič nezastavil a nepřibral k nim pátého. Ten se ale patrně už do kabiny vozu nevešel. 

„Nenastoupil jako běžný pasažér a s vědomím řidiče si vlezl do zadního nákladového prostoru. Jakmile za ním zapadlo víko, řidič se opět rozjel,“ sdělila pro Deník mluvčí strážníků Věra Školková. Hlídka se za vozidlem vydala a řidiče taxi zastavila.

Taxikář uvedl, že své cestující zná, a proto přistoupil na nestandardní jízdu pátého cestujícího. To ale nebyl jediný přestupek, kterého si strážníci všimli. Kromě porušení bezpečnosti při přepravě osob neměl provozovatel viditelně umístěný průkaz řidiče taxislužby. 

Na nejzávažnější prohřešek se přišlo ve chvíli, kdy dali strážnici muži „dýchnout“. Přístroj ukázal hodnotu 0,16 a 0,14 promile. Další jízda mu tak byla přivolanými policisty zakázána a případem se bude zabývat příslušný správní orgán.

Za řízení pod vlivem alkoholu ho čeká pokuta od 2,5 tisíce do 20 tisíc korun. Za volant si pak řidič nesedne po dobu šesti měsíců až jednoho roku. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání