Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Malé děti (2 a 4) poslal někdo z Česka na Slovensko taxíkem. Skončily v ústavu

(Ilustrační foto)
(Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: DH, shp - 
2. června 2019
15:27

Chudáci prcci! Na sever Slovenska přivezl z Česka taxikář dvě malé děti. Hocha (2) a dívku (4) měl dopravit k babičce. Jenže žena z Čadce vůbec nevěděla, že nějaká vnoučata má. Chlapec i jeho sestřička proto skončili v péči zdejšího zařízení pro nezletilé opuštěné děti.

V tuto chvíli není jasné, kdo dvouletého chlapečka a čtyřletou holčičku v Česku posadil do taxi a poslal do slovenské Čadce. Policie také nespecifikovala, ze kterého města děti přijely. Obě jsou nyní v péči zařízení pro nezletilé děti v Medzilaborcích. O případu informovala TV JOJ.

Děti byly bez jakékoliv péče

„Děti se ocitly na území Slovenska bez jakékoli péče, kterou ale naštěstí obstarali kolegové ze sociálně-správní ochrany v Čadci,“ řekla deníku Čas mluvčí Ministerstva práce, sociálních věcí a rodiny Jana Lukáčová.

V tuto chvíli již probíhá vyšetřování toho, jak se nebohé děti z Čech mohly ocitnout na zadním sedadle taxi vozidla. Navíc bez rodičů, dokladů nebo náhradního oblečení. K tomu ještě s úplně cizím mužem za volantem.

Trestní oznámení

Policie se bude nyní snažit šokující případ rozklíčovat. „Přijali jsme trestní oznámení ve věci podezření z trestného činu odložení dítěte,“ potvrdila slovenská policejní mluvčí Jana Balogová.

Dle slov mluvčí bude ale především záležet na české policii. Nový Čas uvádí, že si případ brzy převezmou čeští kriminalisté, kteří se budou pídit především po nezodpovědných rodičích dětí, ale třeba i po taxikáři, jenž ratolesti odvezl.

Nezodpovědný taxikář

I z jeho chování totiž běhá mráz po zádech. „Dvacet let dělám taxikáře a v životě jsem o ničem takovém neslyšel. Normální taxikář tohle udělat nemohl. Poctivý nevezme děti bez rodičů ani za milion eur,“ rozčílil se dlouholetý řidič taxislužby Miroslav.

tarrica ( 4. června 2019 13:39 )

Po zveřejnění fotky ,,matky,,chápu ,že u nového článku není diskuze . Toto jsou kandidátky na využití navýšení mateřské- budou rodit-jedno,kdo bude otec , nikdy nepracovat a děti po ukončení rodičovské skončí v dětských domovech. To v lepším případě....Nechápu politiku této vlády,proč se nepřidá tak,aby dostali jen ti,
co !řádně! vychovávají děti popř­.pra­cují,­ales­poň jeden z rodičů.

5nastolevceskych ( 4. června 2019 08:41 )

Pro svou novou "lásku" odkopla své děti.
Jako Anna Karenina.
Oh, jak romantické!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání