Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražští taxikáři dostali velkou čočku: Jsou to prý nejhorší řidiči, nadávají na Novém Zélandu

Čeští taxikáři jsou podle novozélandského webu hodně špatní.
Čeští taxikáři jsou podle novozélandského webu hodně špatní.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
12. května 2019
05:00

Pražští taxikáři? Jedna z největších hrůz za volantem na celém světě. Alespoň podle novozélandského serveru Stuff. Ten se zaměřil na nejhorší řidiče z celé zeměkoule a Česko rozhodně nedopadlo dobře. Ostudu mu podle něj dělají právě taxikáři pracující v naší metropoli.

Ve Vietnamu prý dělají řidiči na silnicích nejrůznějšího zběsilosti. V Bangladéši jsou podle webu bezohlední nejenom řidiči, ale i chodci, kteří narušují provoz. Ve Španělsku jsou zase řidiči příliš rychlí.

V Indii žádnou logiku na silnicích nehledejte

V Číně prý lidé ze Stuff viděli věci, o nichž si ani nemysleli, že jsou možné. V Egyptě je problém s taxikáři. Doprava je ucpaná, a když se rozhýbe, je to šílenost. V Indii dle webu není vhodné hledat na silnicích jakoukoliv logiku nebo smysl.

A jak je na tom Česko? Špatně. Server se zaměřil na pražské taxikáře, kteří již tak nemají moc dobrou pověst. „Česká republika má hlas ode mě ne kvůli tomu, jak se chovají běžní občané, kteří jsou za volantem obyčejní, ale kvůli taxikářům v Praze, kteří jsou šílenci,“ napsal portál.

Pražští taxikáři chvátají a riskují

Cíl je, myslím si, že čím rychleji dostanete auto plné opilých baťůžkářů zpátky na hotel, tím dříve se můžete vrátit do města a nabrat někoho dalšího. Výsledkem je jedno z nejšílenějších řízení, které jsem kdy viděl,“ uvedl redaktor Stuff. No, dobrá vizitka to pro nás nejspíš není, otázkou ale zůstává, jestli parta opilých baťůžkářů na zadním sedadle neinspiruje řidiče taxíků ke spěchu tak nějak samovolně a v každé zemi světa.

montevideo ( 12. května 2019 09:13 )

Svatá pravda. Jsou to vyžraná prasata v kožených bundách se zlatými řetězy kolem krku, spíš by si je člověk představil v kriminálu než za volantem.

mbmb ( 12. května 2019 08:57 )

taxi a slapky jedna pakaz jest

petr12 ( 12. května 2019 08:36 )

pakáž zloděju s drzostí ODS a pak jdo na máměstí kvičet proti EET!!

montevideo ( 12. května 2019 08:24 )

Pražští taxikáři jsou zlodějská svoloč. Zkuste si na letišti vzít taxi, promluvit česky a nechtít odvézt na druhý konec republiky. Budou se k vám chovat jako k odpadu.

syrucek ( 12. května 2019 08:14 )

Ty máš dost rudej debílku

Zobrazit celou diskusi