Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na vánočních trzích spadl muž (†29) do horské dráhy: Přejel ho vozík!

Roku 2016 vjel do vánočního trhu v centrální berlínské čtvrti Charlottenburg nákladní vůz.
Loni vjel do na vánočním trhu v centrální berlínské čtvrti Charlottenburg nákladní vůz.  (Autor: Reuters)
Autor: yks - 
24. listopadu 2019
19:22

Ke smrtelné nehodě došlo o víkendu na Velkém vánočním trhu v Berlíně. Kromě stánků se zde nachází také řada atrakcí, včetně horské dráhy. V sobotu spadl do kolejiště 29letý muž. Nehodu nepřežil.

Nedaleko stanice metra Landsberger Allee v severovýchodním Berlíně od pátku probíhá Velký vánoční trh. Kromě řady  dalších atrakcí tam začala jezdit i horská dráha, která má návštěvníkům poskytnout rozptýlení. Jenže po pouhém dni v provozu tu došlo k tragédii. Informovala o ní řada německých médií.

Podle tamní policie do kolejiště spadl muž a zasáhla ho rozjetá horská dráha. Čtveřice pasažérů, kteří právě ve vláčku jeli, v šoku viděla, jak vozík nešťastníka vtáhl pod sebe. 

Na místě zasahovali hasiči, policisté i záchranáři. Ti se oběti pokoušeli poskytnout první pomoc, ale oživit ho se již nepodařilo a zemřel. Pasažéři atrakce utrpěli šok a potřebovali pomoc psychologa. Provoz trhů by měl být obnoven v pondělí. Policie šetří případ jako sebevraždu.

V roce 2016 došlo v Berlíně k teroristickému útoku na vánoční trhy. Útočník najel kamionem do davu a zabil 12 lidí, mezi nimi i Češku Naďu (†34). Dalších 48 osob bylo zraněno.

 

 

 

pupak_1 ( 24. listopadu 2019 22:08 )

Snad už pro něj neměli příbuzní koupené dárky.
To by byla zbytečná investice.

villon ( 24. listopadu 2019 20:12 )

Mislim že nejspýš byl na šrot ze svařáku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání